Primul semn de primăvară: Michelin a reluat producția la Zalău

Autor: ProMotor 13 apr. 2020 Știri auto

Producătorul de anvelope Michelin a reluat producția de cord metalic utilizat în producția de anvelope la Zalău, informează Ziarul Financiar. Este un semnal puternic pentru cei care așteaptă reluarea activităților economice, după ce întreaga industrie auto a fost pusă pe butuci de epidemia de coronavirus.

Intră în Galeria FOTO

„Din data de 8 aprilie, activitatea de producţie de la Zalău Cord este reluată progresiv. Măsurile sanitare necesare au fost implementate, conform cu legislaţia în vigoare şi cu reglementările
interne, prioritatea noastră fiind să protejăm sănătatea şi siguranţa angajaţilor noştri”, au declarat oficialii Michelin. Aceştia au subliniat că „uzina de la Floreşti şi uzina Zalău Anvelope
rămân deocamdată închise, cu excepţia anumitor activităţi critice sau cu foc continuu care au un program specific”.

La nivel european constructorii auto au oprit producţia de maşini, iar majoritatea producătorilor de componente au oprit producţia în contextul extinderii epidemiei de coronavirus.

Peste 200.000 de angajaţi din industria auto din România sunt în şomaj tehnic din cauza epidemiei, companiile dorind să-şi protejeze angajații. Deocamdată, doar Michelin a anunțat că a reluat producția la una dintre fabricile sale, dar și Dacia se pregătește de o măsură similară, pentru început pe bază de voluntariat.

Urmărește Promotor.ro pe Google NewsComentarii
Inchide