Momentum, primul supercar electric românesc, a fost expus la Timișoara – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 03 sept. 2022 Știri auto

Momentum, supercar-ul dezvoltat de compania CryptoData, a ajuns la Timișoara.

Timișoara a găzduit joi, 1 septembrie 2022, cea mai importantă conferință de tehnologie din vestul României. Aici, dezvoltatorii, cercetătorii, liderii de afaceri, creatorii, factorii de decizie IT și studenții se întâlnesc pentru a învăța cum să modeleze lumea cu puterea inteligenței artificiale, a tehnologiei 3D și a științei datelor, relatează Adevărul.

În cadrul conferinței de la Convention Center s-a discutat despre cele mai noi tehnologii și descoperiri din mediul de afaceri. Experții în domeniu au explicat modul în care inteligența artificială și evoluția internetului 3D influențează societatea de astăzi.

Primul supercar electric produs de români

Cu această ocazie, Momentum a ajuns în premieră la Timișoara. Acesta este primul supercar electric cu modul Blockchain dezvoltat integral în România. Supercar-ul electric a fost creat de către compania CryptoData.

Subiectul a fost abordat pe larg în cadrul conferinței de către Ovidiu Toma, CEO-ul CryptoData.

„Momentum este un prototip de supercar electric care dezvăluie posibilitatea integrării de tehnologii inovatoare în industria auto. Prin acest concept car, industria auto întâlnește proprietățile tehnologiei Blockchain, deschizând astfel noi orizonturi în generarea de utilitate și beneficii financiare”, au transmis organizatorii Tech Talks.

„Momentum este un proiect pe care l-am dezvoltat în ultimii patru ani. Am pornit de la o idee desenată pe hârtie, pana la fabricarea efectivă a unui produs pe care putem să îl prezentăm cu mândrie în cadrul acestui eveniment. Noi construim tehnologii inovatoare pe care ulterior le prezentăm companiilor mari, organizațiilor și entităților interesate din diferite domenii cu scopul de a pune tehnologia noastră în aplicare, în masă”, a spus Ovidiu Toma, la lansarea prototipului, în martie 2022, la care a participat și cofondatorul Tesla, Martin Eberhard.

Iată un video cu supercar-ul românesc

Sursa: Adevărul

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide