Prințul Qatarului face senzație la Monte Carlo cu al său Bugatti Divo de 5 milioane de dolari (cu video)

Autor: Mihai Morcovescu 21 aug. 2022 Știri auto

Bugatti Divo este una dintre cele mai scumpe mașini de serie construite vreodată, prețul unui exemplar fiind de circa 5 milioane de dolari. Hypercar-ul francez a fost prezentat în urmă cu patru ani în cadrul celebrului concurs de eleganță de la Pebble Beach (California).

Producția a fost limitată la doar 40 de exemplare, iar fiecare dintre acestea este unic în felul său. Mai mult decât atât, toate au fost rezervate înainte de prezentarea oficială. Proprietarii au fost implicați în procesul de design, aceștia personalizându-și  în cel mai mic detaliu mașinile.

Ultimul dintre bolizi a fost finalizat și livrat în vara anului trecut, în Europa.

Familia regală a Qatarului deține două exemplare Bugatti Divo

Printre proprietarii senzaționalului hypercar se numără și prințul moștenitor al Qatarului. Fiul șeicului Hamad bin Khalifa Al Thani și-a personalizat bolidul într-o vopsea albă mată cu accente de culoare albastră la nivelul splitter-ului, a pragurilor și a barei de protecție spate.

Mașina prezintă o serie de elemente din fibră de carbon finisate în negru lucios. Este vorba despre prizele de aer laterale, zone ale barei de protecție față, eleronul posterior și difuzorul de aer.

Acesta nu este singurul Bugatti Divo din familia regală a Qatarului. Șeicul Hamad bin Khalifa Al Thani deține propriul Divo la bordul căruia a fost văzut pe străzile din Londra la începutul anului. El a expediat atunci bolidul francez în Marea Britanie împreună cu un Lamborghini Sian FKP 37 și un Ferrari Monza SP2.

Din punct de vedere tehnic, Bugatti Divo folosește propulsorul cvadri-turbo W16 de 8,0 litri. Acesta livrează 1.500 de cai-putere și un cuplu maxim de 1.600 Nm. Motorul este conectat la o transmisie automată cu 7 trepte. Cu aceste resurse, Divo poate atinge o viteză de vârf de 380 km/h (limitată electronic).

Numele provine de la numele lui Albert Divo, un pilot francez care a câștigat de două ori pentru Bugatti cursa de la Targa Florio spre finalul anilor 1920.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Capturi video/YouTube


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide