Problemă bizară la mai multe modele Audi, în urma căreia motorul poate pierde brusc o mare parte din putere

Autor: Adrian Somai acum 2 luni Știri auto

O problemă bizară a fost identificată în cazul mai multor modele Audi, puterea motorului putând fi redusă brusc dacă pe bancheta spate din habitaclu sunt vărsate lichide. În lunile august și septembrie au fost descoperite 38 de cazuri de acest fel, motiv pentru care constructorul german a decis să recheme în service un număr considerabil de mașini afectate de această problemă.

La prima vedere ai putea crede că nu are cum să existe o legătură între vărsarea unor lichide pe bancheta spate din habitaclu cu puterea motorului, însă specialiștii Audi explică ce se întâmplă de fapt. Sub bancheta spate a acestor modele Audi este amplasat un modul de control electronic al sistemului de propulsie.

Cel mai probabil, acesta nu a fost izolat suficient de bine, ceea ce înseamnă că lichidele pot ajunge la el. În aceste condiții, atunci când cineva varsă lichide pe bancheta spate, există o șansă ca acestea să se scurgă spre acel modul. În cele din urmă, modulul intră în regim de service, motorul ajungând să piardă brusc o mare parte din putere.

Situația se dovedește a fi destul de periculoasă, pentru că un asemenea incident poate avea loc atunci când mașina se află în depășire sau atunci când accelerează. Pierzând brusc o mare parte din putere, mașina ar putea fi implicată cu ușurință într-un accident.

Ce modele sunt afectate de această problemă

Este vorba despre aproximativ 50.000 de vehicule Audi care au fost rechemate în service din această cauză, modelele afectate fiind Audi A6, Audi S6, Audi A7, Audi S7, Audi RS6 și Audi A6 Allroad, potrivit Jalopnik.

În lunile august și septembrie au fost identificate 38 de cazuri de acest fel. Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită ca urmare a unui accident provocat din această cauză. Totuși, Audi a decis să organizeze un recall cu peste 50.000 de mașini pentru a remedia această problemă.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Adrian Somai
Adrian Somai
Îmi plac mașinile și sunt mereu la curent cu ultimele noutăți din domeniu. Sunt cel mai fericit atunci când călătoresc și am șansa de a cunoaște oameni, obiceiuri și locuri noi din lumea întreagă. Nu am studiat jurnalismul, însă mi-a plăcut dintotdeauna să scriu și să ofer informații ... citește mai mult

Comentarii
Inchide