Probleme financiare serioase pentru mai multe start-up-uri din industria auto, printre care Lucid Motors și Rivian

Autor: Adrian Somai 31 mart. 2023 Știri auto

Start-up-urile din industria auto nu o duc deloc prea bine în această perioadă, o bună parte dintre ele acuzând dificultăți economice provocate de contextul actual în care ne aflăm. Astfel, accesul la finanțare a devenit din ce în ce mai dificil pentru toate aceste companii.

Startul a fost dat, conform celor de la Go4IT, de germanii de la Sono Motors, un start-up care dezvoltă un automobil electric cu panouri solare. Din cauza problemelor de ordin financiar, germanii au anulat proiectul, aproximativ 300 de angajați pierzandu-și locurile de muncă.

Nici start-up-urile mai mari nu sunt însă ferite de probleme, Lucid Motors fiind cel mai nou nume de pe această listă deloc nefericită. Conducerea Lucid a luat hotărârea de a renunța la aproape o cincime din forța sa de muncă actuală. În aceste condiții, aproximativ 1.300 de salariați au rămas fără locuri de muncă. Mai mult, Lucid Motors anunță că vor fi restructurate cu această ocazie chiar și posturi de conducere.

Rezultate financiare slabe pentru Lucid Motors în 2022

Americanii de la Lucid Motors lucrează în prezent la dezvoltarea lui Gravity, un SUV cu propulsie electrică ce ar urma să își facă debutul pe piață în 2024. În prezent, Lucid produce sedanul de lux Lucid Air.

Lucrurile nu au mers prea bine pentru compania americană în 2022, rezultate financiare recent prezentate dovedindu-se a fi nemulțumitoare. În plus, în ciuda reducerilor costurilor, Lucid se vede acum nevoită să apeleze și la restructurarea unui număr semnificativ de locuri de muncă. Totodată, producătorul a anunțat că își reduce obiectivul de producție pentru anul în curs de la 14.000 de unități la numai 10.000.

În cele din urmă, nici Rivian nu pare ferită de aceste probleme financiare. În 2022, start-up-ul a înregistrat pierderi în valoare de peste 6 miliarde de euro. În plus, procesul de producție al celor de la Rivian nu merge deloc conform planului, livrările din ultima perioadă întarziind în mod nejustificat.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide