Probleme la Volkswagen: Lansarea electricului Trinity ar putea fi amânată cu patru ani

Autor: Adrian Somai 18 nov. 2022 Știri auto

Volkswagen Trinity, viitorul etalon al mărcii germane în ceea ce privește viitorul său electric, a fost anunțat inițial pentru 2026, însă lansarea modelului a fost amânată cu patru ani. Potrivit primelor informații, decizia a fost luată pe fondul unor probleme apărute în legătură cu sistemele software dezvoltate de compania Cariad.

Oficialii Volkswagen au declarat în mai multe rânduri că în anii următori își vor concentra întreaga atenție în direcția tranziției către un viitor electric, Trinity reprezentând o etapă extrem de importantă în acest proces. Și asta pentru că Trinity ar urma să fie viitorul etalon al mărcii germane în ceea ce privește dezvoltarea segmentului electric.

Confirmarea modelului a venit în primăvara anului trecut, atunci când a fost publicată și prima fotografie cu acesta. Tot atunci, constructorul german a anunțat că ar urma să facem cunoștință cu Trinity în anul 2026. Potrivit informațiilor inițiale, VW Trinity va avea la bază platforma SSP și va avea o autonomie de aproximativ 700 de kilometri în regim WLTP. Trinity va fi dotat, de asemenea, cu sisteme de conducere autonomă de nivel 4.

De ce este amânată lansarea lui Trinity

Amânarea pare a nu avea legătură directă cu Volkswagen, problemele apărând în cazul celor de la Cariad, furnizorul de servicii software cu care constructorul german colaborează. potrivit zvonurilor, cei de la Cariad nu reușesc să țină pasul cu ritmul impus de cei de la Volkswagen, ceea ce înseamnă că lansarea mai multor modele electrice ale grupului ar putea fi amânate.

Probleme ar exista și în cazul noii uzine pe care grupul german ar urma să o construiască lângă vechea fabrică de la Wolfsburg. Planul inițial prevedea că producția noului model Trinity să fie operată în cadrul acestei uzine, însă ultimele zvonuri arată că fabrica în valoare de peste două miliarde de euro ar putea să nu mai fie construită.

Sursa: Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide