Probleme mari în singurul punct de frontieră spre Grecia rămas funcțional

Autor: George Cristea 03 aug. 2020 Știri auto

Sunt probleme mari în singurul punct de frontieră spre Grecia rămas funcțional, cel de la Kulata-Promachonas. Pe lângă cozile obișnuite, protestatarii bulgari au blocat sporadic drumul care duce spre punctul de trecere a frontierei, ceea ce a generat cozi kilometrice. Numeroși turiști s-au plâns de situația anormală, dar Ministerul Afacerilor Externe susține că traficul se desfășoară „normal”.

Intră în Galeria FOTO

Românii sunt dezamăgiţi de experienţa de la Vama Kulata, unde sunt nevoiţi să aştepte ore în şir pentru a trece graniţa. Mulţi spun pe forumuri că vacanţa lor este umbrită de timpul pierdut la cozile interminabile. Unii români scriu pe forumuri că vacanţa în Grecia nu merită tot efortul depus. Majoritatea, însă, recunosc că serviciile din Grecia sunt mult mai bune decât în România, aşa că se înarmează cu răbdare.

„Cât de prost să fii să faci din România până la Kulata, opt ore cu maşina, iar mai apoi să te pregăteşti să stai cel puţin încă pe atât în vama grecească, la patru dimineaţă, doar pentru o vacanţă în Grecia?! Uite că eu sunt tare prost!”, a scris un bărbat pe un grup de pe Facebook.

Ce probleme sunt în singurul punct de frontieră spre Grecia?

Dacă până nu demult timpul de aşteptare la punctul de frontieră dintre Bulgaria și Grecia (Kulata-Promachonas) era de mai bine de 4 ore şi se formau cozi kilometrice, acum situația a devenit și mai gravă. Drumul de acces către punctul de trecere a frontierei a fost blocat de protestatari, care dau voie să se treacă sporadic, câte o maşină la ceva timp şi pe o singură bandă de mers. Oamenii ameninţă că vor face asta până când premierul Boiko Borissov, pe care îl acuză de corupţie, îşi va da demisia.

Astfel, circulația către vama Kulata nu este complet restricționată, ci se ajunge cu întârziere, din cauza manifestanțiilor. Contactat pentru lămuriri, Ministerul Afacerilor Externe a transmis că nu are nici o informare oficială despre o posibilă situația complicată la vama Kulata: „Astăzi nu au fost probleme în punctul de frontieră Kulata – Promachonas. Fluxul de trecere este în limitele normale”.

Autorităţile din Grecia au decis recent să introducă obligativitatea prezentării unui test negativ de Covid-19 pentru turiştii care vin prin vama Kulata. De asemenea, toți turiștii care intră în Grecia trebuie să completeze în prealabil formularul special. Procesarea acestuia i-a determinat pe greci să închidă cinci puncte de trecerea a frontierei, cel de la Kulata fiind singurul funcțional în acest moment.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide