Probleme pentru Ferrari. O breșă în sistem a dus la scurgerea datelor clienților

Autor: Ionuț Vîlciu 21 mart. 2023 Știri auto

Ferrari anunță că baza sa de date a fost atacată. Clienții au fost informați în legătură cu breșa care a avut loc în sistemul companiei italiene.

Ferrari este una dintre cele mai prestigioase companii auto din lume. O asemenea companie are și clienți pe măsură și probabil că niciunul nu și-ar dori ca datele sale personale să scape pe internet. Producătorul italian a confirmat că a fost lovit de un atac de tip ransomware care a expus informațiile personale ale clienților.

„Regretăm să vă informăm despre un incident cibernetic la Ferrari, în care un actor de amenințare a putut accesa un număr limitat de sisteme din mediul nostru IT”, a declarat CEO-ul Ferrari, Benedetto Vigna, într-o scrisoare trimisă clienților afectați.

Conform informării trimise de Ferrari către clienții săi, în urma acestui atac cibernetic au fost expuse anumite date referitoare la clienții companiei, inclusiv nume, adrese, adrese de e-mail și numere de telefon.

Baza de data a companiei Ferrari a fost atacată

Cu toate acestea, pe baza investigației făcute de Ferrari, nu au fost furate detalii de plată, numere de cont bancar sau alte informații sensibile de plată, nici detalii despre mașinile Ferrari deținute sau comandate.

Potrivit celor comunicate de producătorul italian, a fost contactat recent de un actor de amenințare cu o cerere de răscumpărare legată de astfel de date ale clienților.

Ferrari a spus că, după ce a primit cererea de răscumpărare, a cărei valoare rămâne necunoscută, a început o investigație cu o companie terță de securitate cibernetică. „La primirea cererii de răscumpărare, am demarat o investigație în colaborare cu o firmă de criminalistică terță parte din lume și am confirmat autenticitatea datelor. În plus, am informat autoritățile relevante și suntem încrezători că vor investiga în întregimea legii”, se arată în declarația trimisă de companie. CEO-ul Ferrari a spus că producătorul nu a plătit cererea de răscumpărare a hackerilor, spunând că acest lucru „nu schimbă în mod fundamental expunerea datelor”.

Ferrari nu a precizat câți clienți sunt afectați de această breșă de securitate.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide