Procedurile pentru realizarea Autostrăzilor Tg. Neamț-Iași și Comarnic-Brașov în parteneriat public-privat, anulate

Autor: ProMotor 16 ian. 2020 Știri auto
Procedurile pentru realizarea Autostrăzilor Tg. Neamț-Iași și Comarnic-Brașov în parteneriat public-privat, anulate

Guvernul a propus anularea procedurile pentru realizarea Autostrăzilor Tg. Neamț-Iași și Comarnic-Brașov în parteneriat public-privat. Ionel Dancă, șeful Cancelariei Primului Ministru, a propus, joi, în şedinţa de Guvern, anularea procedurilor de contractare a investiţiilor în parteneriat public-privat, iniţiate de Comisia de Progonză, mai exact Autostrăzile Tg.Neamţ-Iaşi şi Comarnic-Braşov. „În esenţă vorbim despre inginerii marca Vâlcov”, a precizat şeful Cancelariei.

„Vă rog să aprobaţi introducerea pe ordinea de zi a şedinţei un proiect de ordonanţă privind parteneriatul public-privat. În esenţă vorbim despre alte inginerii marca Vâlcov descoperite la diferite instituţii, de această dată ne întoarcem la Comisia de Prognoză şi vă propunem să anulăm procedurile de contractare a investiţiilor în parteneriat public-privat, iniţiate de Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză. Ne referim în special la două proiecte majore de infrastructură esenţiale respectiv Autostrada Comarnic-Braşov şi Târgu Neamţ-Iaşi”, a propus şeful Cancelariei premierului Ionel Dancă, joi, în şedinţa de Guvern.

Întrebat de premierul Orban dacă există vreun inginer în structura Comisei de Prognoză, Ionel Dancă a răspuns: „Nu domnule prim-ministru, au fost înfiinţate direcţii speciale pentru derulare acestor proiecte care nu au fost niciodată populate. Este un prim pas pentru deblocarea acestor proiecte pentru că atât proiectul pentru Autostrada Comarnic-Braşov cât şi cel pentru Autostrada Târgu Neamţ-Iaşi, soluţia aleasă era sortită eşecului încă de la început”.

„Aici lucrurile sunt foarte clare, accept introducerea, nu o adoptăm acuma pentru că vreau împreună cu miniştrii care au în portofoliu astfel de proiecte în mod natural ele au fost luate de la Ministerul Transporturilor, de la Ministerul Economiei, de la ministerele care trebuiau să deruleze astfel de contracte şi aveau competenţa şi calitatea să o facă. Aş vrea să şi stabilim clar care este planul de acţiune pe fiecare din proiectele respective, odată cu preluarea de către ministerele de linie”, a afirmat premierul Ludovic Orban.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide