Producătorul chinez NIO vrea să fie prezent în 5 țări europene în 2022

Autor: Cristian Gubandru 01 mart. 2022 Știri auto

Producătorul chinez NIO a intrat pe piața europeană în 2021, odată cu lansarea în Norvegia a modelului ES8. Prima stație de schimbare a bateriilor a fost inaugurată la Oslo în luna octombrie 2021.

Acum, NIO vrea să fie prezent anul acesta și în Germania, Suedia, Danemarca și Țările de Jos. În aceste țări, vor fi disponibile modelele ES8 și ET7, ci și stațiile NIO Power Swap 2.0.

Norvegia a fost aleasă ca primă piață deoarece este practic un loc de testare pentru mobilitatea electrică. Pentru că NIO folosește sistemul de schimbare a bateriilor este firesc ca Suedia să fie pe lista companiei chineze, fiind lângă Norvegia.

Danemarca are autostrăzi care fac legătura cu Suedia, cât și cu Germania, care va fi cu siguranță cea mai mare piață a NIO din Europa.

Intră în Galeria FOTO

Șoferii germani care doresc să meargă în Norvegia sau clienții norvegieni care doresc să conducă spre sud vor avea nevoie de locuri de-a lungul itinerarului unde să își poată schimba acumulatorul cu unul care este complet încărcat.

După ce va intra pe aceste piețe, NIO s-ar putea extinde și în Belgia, Franța, Marea Britanie, Spania și Portugalia începând din 2023.

NIO este una dintre cele mai hot companii din domeniul automobilelor electrice în acest moment, fiind considerată la fel de populară în China ca și Tesla în Statele Unite.

Cât costă NIO ES8

NIO ES8 cu bateria standard de 75 kWh costă de la 61.000 de euro, oferind o autonomie de 375 km în ciclul WLTP. O versiune cu autonomie extinsă este, de asemenea, disponibilă la prețul de 68.000 de euro. Aceasta dispune de o baterie de 100 kWh și poate rula până la 500 de kilometri cu un plin de baterie.

Brandul are în prezent cinci modele în gamă: ES8, ET7, ES6, EC6 și ET5.

Clienții NIO pot, de asemenea, opta pentru o mașină fără baterie, urmând să închirieze bateriile pe baza unei subscripții lunare, în cadrul programului Battery as a Service (BaaS). Tariful în acest caz este de 140 de euro pe lună pentru bateria standard sau 200 de euro pe lună pentru bateria de capacitate mărită. Închirierea bateriei reduce prețul mașinii cu 9.000 de euro, respectiv 16.000 de euro. Toate acestea sunt prețuri convertite din coroane norvegiene și, trebuie spus, mașinile sunt semnificativ mai scumpe în Norvegia decât în alte colțuri ale Europei.

NIO s-a remarcat prin sistemul propriu de baterii interschimbabile. Schimbarea bateriei consumate cu una încărcată durează câteva minute și se face complet automatizat. NIO a reușit să impresioneze la testele EuroNCAP, unde modelul ES8 a obținut calificativul maxim (cinci stele), dar și un scor remarcabil la capitolul Safety Assist (92%).

Sursa: Autoevolution

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide