Producția lui Nissan GT-R ia sfârșit anul acesta. Ce rezervă viitorul pentru modelul emblematic al japonezilor?

Autor: Ionuț Vîlciu 17 iun. 2024 Știri auto

Nissan va opri oficial producția modelului GT-R. Deocamdată, „Godzilla” nu va avea un înlocuitor direct.

După 17 de producție și o carieră impresionantă, Nissan GT-R (R35) a ieșit oficial din producție, neavând deocamdată un înlocuitor direct.

Lansat în 2007, Nissan GT-R se rupea de numele de Skyline, devenind un model de sine stătător, nu o versiune performantă a unei mașini obișnuite. Acum, producătorul japonez anunță că va opri producția modelului său emblematic în octombrie 2024. Pentru a marca sfârșitul vânzărilor, Nissan a lansat în America de Nord două ediții speciale pentru cel mai performant model din gama sa.

Potrivit Motor1, producția pentru America de Nord va lua sfârșit în octombrie și probabil că nu va mai dura mult pentru a fi oprită și pentru restul piețelor. Pe piața nord americană vor fi vândute două ediții speciale: Skyline Edition și Takumi Edition.

Adio, Nissan GT-R!

Skyline Edition are la bază nivelul de echipare Premium și toate exemplarele vor fi vopsite în faimoasa nuanță Bayside Blue, culoare care a consacrat Nissan Skyline GT-R R34. De asemenea, interiorul este albastru, iar prețul pentru un astfel de exemplar va fi de 132.985 de dolari (124.329 de euro).

Takumi Edition este o versiune ușor modificată a modelului GT-R T-Spec, vopsită exclusiv în Midnight Purple și dotată cu frâne carbon-ceramice, roți forjate RAYS și aripi față mai late. În compartimentul motorului există o plăcuță VIN aurie și text roșu pe emblemele exterioare pentru a onora takumi, maeștri care produc GT-R. Un exemplar Takumi Edition va costa 152.985 de dolari (143.027 de euro).

Ambele versiuni vor folosi motorul V6 de 3,8 litri care produce 565 CP, cuplat ca întotdeauna la o transmisie automată cu dublu-ambreiaj. Bineînțeles, puterea este transmisă către toate cele patru roți, o trăsătură definitorie a gamei GT-R.

Deocamdată, viitorul rămâne incert pentru modelul emblematic al japonezilor. Nissan a prezentat un concept electric, numit Hyper Force, prin care a dat de înțeles că lucrează la un succesor pentru GT-R, dar nu există nicio dată concretă referitoare la lansarea unei versiuni de serie.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Nissan


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide