Profitul Volkswagen a scăzut cu 20% în prima parte a anului

Autor: Ionuț Vîlciu 01 mai 2024 Știri auto
Profitul Volkswagen a scăzut cu 20% în prima parte a anului

Rezultatele Volkswagen din primul semestru reprezintă un start slab în 2024. Cu toate acestea, grupul își menține țintele pentru luna decembrie.

Grupul Volkswagen, din care fac parte 12 producători auto, a anunțat că rezultatele de vânzări în primele trei luni ale acestui an sunt în scădere, dar compania spune că își menține planurile pentru acestui an și că se așteaptă la rezultate mai bune până în decembrie.

Grupul Volkswagen a vândut în primul trimestru al acestui an un total de 2,1 milioane de vehicule, în scădere cu 2%, comparativ cu anul anterior. Acest lucru a dus la o scădere cu 1% a veniturilor companiei. Profitul operațional a încasat o lovitură serioasă, dat fiind că Grupul Volkswagen înregistrează o scădere de 20%, la 4,6 miliarde de euro.

Compania declară că, pentru segmentul auto, scăderea veniturilor a fost chiar mai mare, ajungând la 4%, dar că a fost amortizată de serviciile financiare, care au avut o traiectorie ascendentă.

Grupul Volkswagen nu are parte de cel mai bun început de an

Volkswagen spune că scăderea profitului operațional cu 1,1 miliarde euro, comparativ cu primul trimestru din 2023, este pusă pe seama volumelor de vânzări mai reduse și a mixului nefavorabil pe regiuni, mărci și modele. De asemenea, creșterea a costurilor fixe față de aceeași perioadă a anului trecut a jucat un rol în aceste rezultate mai slabe.

Scăderea vânzărilor care a condus la aceste rezultate a fost cauzată în special de situația din Europa și America de Nord, acolo unde declinul cererii de automobile au adus companiei o scădere de 5%, respectiv 10%. De cealaltă parte, Volkswagen a înregistrat creșteri ale vânzărilor în regiunea Asia-Pacific (+2%) și America de Sud (+19%).

„Așa cum era de așteptat, rezultatele noastre din primul trimestru arată un început lent al anului. Rămânem încrezători că ne vom atinge obiectivele financiare pentru 2024. Un martie puternic, banca solidă de comenzi și creșterea aportului de comenzi din ultimele luni sunt încurajatoare și ar trebui să aibă deja un impact pozitiv în trimestrul al doilea”, a declarat Arno Antlitz, șef de finanțe al Volkswagen.

Chiar dacă primele trei luni din 2024 nu au decurs conform planurilor Volkswagen, compania spune că își menține țintele propuse pentru finalul anului și că se așteaptă la creșteri pe toate planurile.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide