Volkswagen colaborează cu Xpeng pentru a dezvolta mașini electrice accesibile

Autor: Ionuț Vîlciu 18 apr. 2024 Știri auto
Volkswagen colaborează cu Xpeng pentru a dezvolta mașini electrice accesibile

Volkswagen vrea să își crească vânzările în China. Astfel, încheie un parteneriat cu Xpeng pentru dezvoltarea de mașini electrice accesibile.

Volkswagen și Xpeng colaborează pentru dezvoltarea unei noi platforme pentru mașini electrice, despre care producătorul auto german speră că va reduce costurile de producție și va ajuta la creșterea cotei de piață în China.

Compania crede că noua platformă China Electrical Architecture, care este un joint venture dintre Xpeng și subsidiarele Volkswagen, va reduce costurile de producție cu până la 40%, în comparație cu actuala platformă MEB folosită pentru modele precum ID.4. Astfel, Volkswagen vrea să vândă mașini la prețuri similare cu cele practicate de producătorii chinezi.

Volkswagen încheie un parteneriat cu chinezii de la Xpeng pentru dezvoltarea unei noi platforme

Potrivit Carscoops, reducerile de costuri provin parțial dintr-o reducere cu 30% a numărului de unități electronice de control. Un sistem computerizat centralizat și o structură zonală a subsistemelor facilitează, de asemenea, ca Volkswagen să aplice actualizări de la distanță și să implementeze noi tehnologii, cum ar fi funcțiile de conducere autonomă, care pot fi actualizate continuu.

Volkswagen va lansa noua platformă pe piața din China în 2026 sub forma a două modele, dintre care primul va fi un SUV electric. Tot în 2026, Volkswagen va lansa pe piața din China o platformă dezvoltată alături de SAIC. Numită CMP (China Main Platform), aceasta va fi folosită pentru patru modele de mici dimensiuni, mai accesibile decât cele rezultate din parteneriatul cu Xpeng.

Nu este prima dată când vorbim despre Volkswagen și Xpeng, deoarece anul trecut producătorul german anunța că a achiziționat aproximativ 5% din Xpeng pentru 700 de milioane de dolari ca parte a acestui plan de dezvoltare pentru piața din China.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide