Programul Rabla 2020. Se pregătesc noi modificări pentru Rabla Clasic

Autor: George Cristea 30 iun. 2020 Știri auto
Programul Rabla 2020. Se pregătesc noi modificări pentru Rabla Clasic

Parlamentarii pregătesc noi modificări pentru programul Rabla Clasic și un bonus suplimentar pentru cei care achiziționează un autoturism produs în România. Inițiativa aparține PSD și face parte dintr-un plan cu 28 de măsuri pentru relansarea economiei. Impactul bugetar ar fi major.

În urmă cu o lună, PSD a anunțat un plan cu 28 de puncte pentru relansarea economiei, pe care dorea să-l treacă prin Parlament. Inițiativa a fost concretizată într-un proiect de lege care prevede, printre altele, dublarea bugetului alocat programului Rabla Clasic

„Ministerul Mediului Apelor și Pădurilor, prin Administrația Fondului de Mediu (”AFM”) va dubla bugetul Programului Rabla Clasic de la 405 milioane lei la 910 milioane lei, care va fi utilizat numai pentru autovehicule achiziționate de la producătorii autohtoni. Programul Rabla Plus în valoare de 140 milioane lei milioane lei pentru anul 2020 se va utiliza numai pentru achizițiile făcute de către instituțiile publice. Suplimentarea bugetului pentru aceasta măsură se va realiza prin redistribuirea de către AFM a bugetelor aferente altor programe”, se arăta la punctul 24 al programului PSD.

Ce modificări va suferi programul Rabla Clasic

Chiar dacă măsura inițială anunțată inițial prevedea limitarea programului Rabla Clasic doar la cumpărarea de mașini din producția internă, proiectul depus în Parlament renunță la această măsură discriminatorie. În schimb, social democrații propun acordarea unei prime suplimentare de 1.000 de lei pentru cei care achiziționează prin programul Rabla un automobil produs în România. Dacia și Ford sunt beneficiarele acestor măsuri, care vor primi astfel un suport binevenit atunci când potențialii clienți vor lua decizia de cumpărare.

Dacă inițiativa devine lege, atunci Guvernul va trebui să bage adânc mâna în buzunar pentru a asigura fondurile necesare derulării acestui program. Mai exact, ar trebui să transfere nu mai puțin de 780 milioane lei de la Fondul de rezervă.

Programul Rabla Clasic a demarat pe data de 17 martie, pentru ca, o săptămână mai târziu, pe 25 martie, să se dea startul și la programul Rabla Plus. În aproximativ trei luni de la debutul acestor programe, românii folosiseră deja 1.225 din cele 3.000 de tichete acordate prin Rabla Plus, dar și aproape 20.000 de tichete din cele 30.000 ale programului Rabla Clasic.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide