Programul rabla în Germania continuă

Autor: Silviu Draganescu 25 mart. 2009 Știri auto
Programul rabla în Germania continuă

La nemţi se poate. După ce în România au fost necesare luni întregi pentru demararea Rablei, iar acum când aceasta merge la ralanti, ministrul mediului a spus că nici măcar nu va mări prima de casare(cel mai probabil din dorinţa de a rămâne cu banii), în Germania oficialii s-au declarat încântaţi de creşterea vânzărilor de maşini noi cu 21% în luna februarie.

Sistemul la ei este foarte simplu: dacă predai o maşină veche primeşti un voucher de 2500 de euro pe care îl poţi folosi la achiziţionare oricărei maşini noi. Iar asemenea vouchere se vor elibera în limita a 1,5 miliarde de euro. Doar că nemţii prevăzători au observat că în ritmul actual această sumă nu va fi suficientă. De aceea se vor întâlni pentru a discuta suplimentarea acesteia. Şi cel mai probabil vor lua o hotărâre chiar de la prima şedinţă.

Dar toate acestea au şi câteva efecte benefice asupra României: în primul rând se va asigura în mare producţia la fabrica Dacia iar în al doilea rând nu vor mai exista foarte multe rable germane care vor putea fi aduse în România după ce au fost cumpărate cu 200 de euro. Iar ambele vor ajuta deficitul comercial.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide