Proiect de 50 de MIL. euro pentru 500 de intersecții semaforizate inteligent în Capitală

Autor: Cristian Gubandru 25 mart. 2022 Știri auto

Sistemul de semaforizare din București are nevoie de o abordare integrată, sistematică. De ani de zile se mai pun 2, 3, 5 semafoare într-un an, fără a se rezolva nimic de fapt, spune Nicușor Dan, primarul general al Capitalei.

„Documentația la nivel de studiu de pre fezabilitate pentru întregul sistem de semaforizare a fost finalizată de colegii de la ADI Transport Public. Prin urmare, am invitat firmele de specialitate la o consultare prealabilă achiziției studiului de fezabilitate. Invitația este deschisă oricărei firme interesate. E important că studiul de fezabilitate să fie unul profesionist”, a scris pe Facebook primarul general al Capitalei.

În urma realizării proiectului, în București vor fi 500 de intersecții semaforizate legate cu serverul central prin fibră optică. De asemenea, vă fi reconfigurat sistemul de semnalizare în mai multe intersecții existente (de exemplu, separarea direcției înainte de virajul la stânga).

Investiție de 50 MIL. euro în intersecții semaforizate inteligent

„Valoarea totală estimată a investiției este de 50 de milioane de euro. Vom încerca să obținem cât mai mult din această sumă din fonduri europene, iar pentru restul vom asigura finanțare din bugetul local. Investiția e o prioritate pentru București, fiind cea mai eficientă din punctul de vedere al raportului cost-beneficiu (cel mai redus cost pentru reducerea estimată a aglomerației în traficul rutier)”, a mai spus Nicusor Dan.

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

În prezent, sistemul cumpărat pe bani mulți nu mai funcționează la parametri normali, iar pentru achizițiile făcute de fostele administrații nu s-a plătit și mentenanța. Primarul Capitalei a spus în urmă cu un an că vrea să investească în sisteme de tehnologie modernă, cu camere încorporate și cu afișaj în stații pentru mijloacele de transport în comun, așa cum există în orașele europene.

28 de milioane de euro s-ar fi investit în sistemul de management al traficului, potrivit datelor furnizate de fosta administrație a Capitalei.

Sursa: Facebook Nicușor Dan

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide