ProMotor aduce în prim plan noile BMW-uri ale Poliției Rutiere – VIDEO

Autor: Marius Vișan 14 apr. 2023 Știri auto

ProMotor a reușit să filmeze noile BMW-uri care au intrat în posesia Poliției Rutiere.

„Sunt cele mai noi autospeciale intrate în dotarea structurilor de Poliție Rutieră. Ele au fost accesate prin fonduri europene, principalul scop pentru care au fost accesate autospeciale este de a crește siguranța rutieră pe drumurile publice. Prin aceste fonduri europene s-a reușit finanțarea a 300 de autospeciale. În această primăvară au fost livrate Poliției Române 100 astfel de autoturisme”, declară Bogdan Oproiu, comisarul-șef din cadrul direcției rutiere.

Prețul de achiziție pentru un exemplar BMW 320i xDrive a fost de 32.000 de euro (fără TVA). Sumă în care a intrat colantarea specifică Poliției Române, semnalele luminoase și acustice, și două seturi de anvelope cu jante, atât pentru vară cât și pentru sezonul rece. Sub capota se află un motor de 2.0 litri pe benzină care produce 135 kW / 184 CP și un cuplu motor de 300 Nm. Viteza maximă pe care o atinge este de 230 de km/h. Acesta trimite puterea către toate cele 4 roți prin intermediul unei transmisii automate cu 8 rapoarte. Un BMW Seria 3 de poliție poate ajunge cu ușurință din urmă vitezomanii, are nevoie de doar 7,7 secunde pentru a parcurge sprintul 0-100 km/h.

VIDEO cu motorizarea noilor BMW-uri de poliție

Acest lot de autospeciale BMW a fost distribuit tuturor structurilor din Poliția Rutieră

Mașinile vor fi văzute pe întreg teritoriul României, atât în marile orașe, cât și pe drumurile naționale, drumuri europene, dar și pe autostrăzi. Autospecialele beneficiază de noul tip de semnalizare luminoasă și acustică. Pentru acest tip de iluminare există și un acumulator suplimentar ce susține partea electrică. Acumulatorul poate susține și o stație de emisie – recepție, dar și un radar ce vor fi montate ulterior pe autospecială.

„La partea de portbagaj sunt dotate și cu celelalte dispozitive specifice Poliției Rutiere, dar care nu au venit la pachet cu autoturismul. Vorbim despre un aparat DrugTest, etilometru și un dispozitiv de oprire forțată, toate acestea fiind necesare muncii de zi cu zi a polițistului rutier” mai spune Bogdan Oproiu, în cadrul interviului acordat echipei ProMotor.

Vedem că în portbagaj se află și un aparat DrugTest, dispozitiv care îi sperie pe mulți șoferi, chiar dacă nu au consumat substanțe interzise. „Dacă nu am consumat substanțe psihoactive n-ar trebui să ne fie frică. Atât DrugTest-ul cât și etilometrul indică prezența substanțelor, respectiv a alcoolului”, declară comisarul-șef din cadrul direcției rutiere.

VIDEO cu interiorul noilor mașini ale Poliției Rutiere

La interior, noile autospeciale marca BMW nu diferă, deocamdată, față de cele de serie. În cotieră există un joystick pentru contorul semnalelor acustice și luminase, precum și o stație de emisie-recepție.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide