ProMotor News: Femeile parchează mai bine decât bărbaţii

Autor: ProMotor 16 sept. 2016 Știri auto
ProMotor News: Femeile parchează mai bine decât bărbaţii

 


Femeile parchează mai bine maşinile comparativ cu bărbaţii, conform unui studiu făcut de firma NPC din Marea Britanie, scrie Gândul.info, citând Daily Mail.

Deşi le ia mai mult timp decât bărbaţilor să-şi parcheze automobilul, femeile sunt mai eficiente când trebuie să găsească un loc de parcare bun şi reuşesc să poziţioneze maşina mai central, arată studiul realizat pe un eşantion de 2.500 de şoferi.

Astfel, potrivit cercetării, femeile găsesc mai rapid un loc de parcare. Bărbaţii ratează locurile fiindcă sunt nervoşi şi trec pe lângă ele. Femeile conduc mai lent şi găsesc locuri de parcare rapid sau îi văd pe şoferii care vor să iasă şi aşteaptă ca aceştia să elibereze locul.

În ceea ce priveşte modul de parcare, studiul arată că 39% din femei aleg să parcheze cu spatele (metoda preferată de instructori), în vreme ce această metodă este preferată de doar 28% dintre bărbaţi. Majoritatea bărbaţilor nu îşi poziţionează maşina central în locul de parcare. 56% din femei fac cel puţin două manevre ca să îşi parcheze maşina cât mai central, în timp ce doar 29% din bărbaţi fac acelaşi lucru.

Femeilor le-a luat în medie 21 de secunde ca să-şi parcheze maşina, iar bărbaţilor le-a luat 16 secunde. Într-o viaţă, o femeie petrece 12 zile ca să parcheze şi un bărbat – nouă zile. Studiul mai arată că bărbaţii care au în maşină o femeie se încăpăţânează să parcheze într-un loc mai strâmt chiar dacă există un loc de parcare mai încăpător în zonă.


Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide