Propunere: legalizarea radarelor fixe în orașe

Autor: ProMotor 28 iun. 2022 Știri auto
Propunere: legalizarea radarelor fixe în orașe

Liderul PNL Iaşi, deputatul Alexandru Muraru, susţine că radarele fixe trebuie legalizate, el precizând că peste tot în lume instalarea acestor radare a dus la scăderea numărului de accidente şi creşterea siguranţei în trafic.

Alexandru Muraru a scris luni, pe Facebook, că tragicul accident de la Iaşi în care au murit patru angajaţi ai societăţii Citadin din subordinea primăriei, după ce au fost loviţi de o maşină condusă de o şoferiţă băută care se deplasa cu viteză prin oraş, arată că se impun măsuri legislative ferme.

”Prima tentativă de monitorizare video a circulaţiei rutiere în ţara noastră a eşuat…”

„Avem nevoie de întărirea legislaţiei în sensul introducerii de măsuri de calmare a traficului, de creştere a sentimentului de siguranţă în trafic. O soluţie este legalizarea radarelor fixe. În anul 2016 s-a stopat utilizarea ultimului radar fix de pe drumurile din România, proces care începuse încă din 2009.

Prima tentativă de monitorizare video a circulaţiei rutiere în ţara noastră a eşuat din mai multe motive, cel mai important fiind lipsa unui cadru legal de funcţionare, motiv pentru care mult amenzi au fost anulate de către instanţe”, precizează liberalul Alexandru Muraru.

Potrivit acestuia, Autoritatea Naţională pentru Reglementarea si Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP) a anulat în justiţie unele contracte privind amplasarea radarelor fixe care nu au respectat procedurile de atribuire a contractelor de achiziţie publică. (Sursa Foto: Facebook/ Politia Romana).

Sursă: News.ro via G4media.ro

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Politia Romana



Comentarii
Inchide