Purtătorul de cuvânt din PNL începe un război total cu Poliţia Rutieră!

Autor: Marius Vișan 26 sept. 2016 Știri auto
Purtătorul de cuvânt din PNL începe un război total cu Poliţia Rutieră!

 


Purtătorul de cuvânt al PNL, Adriana Săftoiu, a relatat, duminică, într-o postare pe Facebook, cum a fost oprită de un poliţist în trafic, în cadrul unei acţiuni de tip „filtru”, exprimându-şi nemulţumirea faţă de atitudinea agentului de la Rutieră. La scurt timp, poliţistul Marian Godină a reacţionat, la rândul său, tot pe Facebook, afirmând, printre altele, că „e păcat că persoane publice ţin să se facă de râs şi îşi etalează ignoranţa pe Facebook”. Ulterior, Săftoiu a revenit cu noi precizări, explicând faptul că nu a fost deranjată de faptul că a fost oprită, ci de mentalitatea „cultivată la nivelul autorităţii că toţi suntem prezumtivi vinovaţi şi că autoritatea doar trebuie să te dovedească”.

Adriana Săftoiu a povestit, pe Facebook, cum a fost oprită de un poliţist în trafic, în timp ce se afla la volanul maşinii sale pe Şoseaua Nordului. Săftoiu a criticat atitudinea agentului, exprimându-şi nemulţumirea faţă de modul în care i-a răspuns în momentul în care l-a întrebat de ce a oprit-o şi dacă are un ordin pentru dispunerea filtrului. Săftoiu a povestit chiar că s-a dat jos din maşină. Poliţistul braşovean de la Rutieră Marian Godină explică în replică faptul că nu există prevederea legală a unui ordin de serviciu sau obligaţia poliţistului de a prezenta aşa ceva şoferilor pe care îi opresc, oprirea fiind făcută pentru ca poliţistul să poată legitima şoferii, conform legii, fără alte motive speciale.

„De frica autorităţii, taci ca să nu ii superi! Imi prezint actele! ” Actul de identitate”. Scot dovada de la evidenta populatiei! ”Ce e asta?” Simt că nu imi place tonul. Recunosc functionarul de stat, de STAT ROMÂN, bucuros să te prindă. Explic calm că am buletinul expirat si ca sunt in perioada in care am depus dosarul pentru eliberarea celui nou. Stă si se tot uită. Mai rămânea să imi ceară analizele medicale. Mă satur de privirea lui si intreb: ”Dar dvs de ce m-ati oprit?” ”Nu am de ce să vă raspund”. E cam mult. ”Cum adică nu aveti de ce să imi raspundeti? E dreptul meu să aflu de ce mă verificati”. Incepe să imi pară rău că nu am fost atentă la nume când s-a prezentat. ”Care drept? Vă verific pentru că vreau. E filtru”. ”Aveti si un ordin, verificati unde vreti si cum vreti?” ” Da, si dacă mai puneti intrebari s-ar putea să mă supăr”. ” Si dacă vă supărati, ce faceti?” ” Vă dau jos din masină”. Cobor singură si ii cer să imi arate dacă are vreun ordin pentru filtru. Se apropie colegul lui. Reluăm discutia. Intre timp, probabil, ma detectează ca persoană. Colegul ii şopteste ceva. Primesc actele inapoi si rămân baltă acolo. In fata mea, inca trei masini. Nimeni nu mai e verficat. Ma intreabă un sofer: ”ce le ati spus, doamnă? ” Ne verifică, poate pică ceva””, a scris Săftoiu.

Purtătorul de cuvânt al PNL a subliniat faptul că îi este „lehamite” de faptul „că nu avem curajul să modificăm STATUL care are un singur scop: să te prindă, să te ardă” şi care „te crede vinovat din start si oricum te va dovedi”. „Că nimeni nu e fără de greşeală, nu?! Să apaludăm statul care are o bucurie orgasmică să te dovedească la fiecare colt de stradă! Ce drepturile individului?! Te cobor din masină că asa vreau eu, statul! Prin functionarii lui!”, a mai spus Săftoiu.

La scurt timp după postarea Adrianei Săftoiu, poliţistul Marian Godină a reacţionat pe Facebook, exprimându-şi opinia despre cele relatate de purtătorul de cuvânt al PNL. Godină afirmă că a găsit „în acel text aroganţa specifică omului care se crede mai presus de ceilalţi”, precizând că nu se referă „doar la poliţist” şi îi transmite Adrianei Săftoiu că „nu există un astfel de ordin de serviciu” şi „că poliţistul te poate opri doar pentru verificarea documentelor”.

„Nu prea mă mai miră când opresc pe cineva şi mă întreabă de ordinul de serviciu şi dacă am voie să îl opresc, internetul e de multe ori o sursă proastă de informaţie, dar e păcat că persoane publice ţin să se facă de râs şi îşi etalează ignoranţa pe Facebook. Doamna Săftoiu ar trebui să ştie că nu există un astfel de ordin de serviciu şi ar trebui să ştie că poliţistul te poate opri doar pentru verificarea documentelor. Şi asta nu o spun eu, o spune legea, mai exact art.182 din HG1391 care arată cam aşa:

Art. 182. – (1) Oprirea vehiculelor pe drumurile publice se realizează prin executarea semnalelor regulamentare de către poliţistul rutier sau, după caz, de către poliţistul de frontieră, atunci când constată încălcări ale normelor rutiere ori în situaţia în care există indicii temeinice despre săvârşirea unei contravenţii ori a unei fapte de natură penală, pentru identificarea persoanelor care au comis astfel de fapte şi a bunurilor care fac obiectul urmăririi, PRECUM ŞI PENTRU VERIFICAREA DEŢINERII DE CĂTRE CONDUCĂTORII VEHICULELOR A DOCUMENTELOR PREVĂZUTE DE LEGE.
Ştiaţi de articolul ăsta, doamna Săftoiu? Cred că nu”, a scris Marian Godină.

Mai departe, acesta îi transmite Adrianei Săftoiu că nici din maşină nu avea voie să coboare.

„Mi-l şi închipui pe poliţistul care „v-a detectat” cum s-a speriat brusc şi i-a şoptit colegului: „mă, las-o în pace, că e doamna Săftoiu şi cum ajunge acasă, cum scrie pe Facebook că nu cunoaşte legea şi cere poliţiştilor ordine de serviciu, de care o fi citit dumneaei pe internet””, mai scris Godină.

În finalul postării, acesta declară că nu neagă existenţa poliţiştilor aroganţi „care vorbesc mai mult decât trebuie”, însă se declară convins că povestea celor doi poliţişti din text „ar arăta cu totul altfel”.

Citeşte articolul complet în Gândul.info


Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide