Raiul samsarilor. Cât costă mașinile lovite în parcurile auto din Germania?

Autor: David Andrei 15 oct. 2020 Știri auto

Mașinile lovite se vând pe bandă rulantă în Germania. Astfel de parcuri auto sunt raiul samsarilor care preferă să achiziționenze autoturisme cu daune mari la prețuri mici, să le repare și să le vândă mai departe pentru profit.

GALERIE FOTO

Parcurile auto de mașini lovite din Germania se golesc săptămânal. Mașinile lovite sunt o sursă de venit importantă pentru cei care au făcut din vânzările de autoturisme un business.

Potrivit canalului de YouTube Auto-Rulate Germania, Un Audi A1 din 2014, cu motorul de 1,2 litri pe benzină și 85 de cai putere, a trecut printr-un impact frontal, dar motorul nu a fost avariat. Portierele și pragurile sunt intacte, la fel și partea posterioară. Mașina este dotată cu pachetul S line, vine sistem de aer condiționat automat, navigație și volan multifuncțional. Are airbag-urile frontale sărite. 80.000 de kilometri a parcurs modelul care costă acum 3.500 de euro. Prețul este negociabil.

O Skoda Superb break din 2016 are partea frontală și portiere din stânga față deformate. Se poate oberva că airbag-urile s-au declanșat în urma impactului. Și motorul 2.0 TDI cu 150 de cai putere a fost afectat în urma accidentului, dar încă este funcțional. 4.100 de euro costă break-ul cu doar 40.000 de kilometri la bord.

Un Audi A6 din 2009 a trecut și el printr-un accident, dar niciun airbag nu s-a declanșat la impact. Sedanul german are motor diesel de 2,7 litri cu 190 de cai putere, cuplat la o transmisie automată. Capota, bara, grila și farurile trebue schimbate la mașina cu 180.000 de kilometri parcurși, care se vinde cu 3.600 de euro.

Mașinile lovite din parcurile auto din Germania – înapoi pe șosele sau donatoare de piese?

Un BMW X1 a ajuns în parcul auto din Germania după ce a fost declarat daună totală. Mașina din 2010 are nevoie de portiere și aripi noi pe partea dreaptă. Airbag-urile au sărit, parbrizul a fost spart, iar plafonul a fost îndoit. În partea frontală, lucrurile stau și mai rău, așa că sunt șanse mici ca această mașină cu motor de 2.0 litri pe benzină, cu 140 de cai putere, să mai revină vreodată pe șosele, deși are doar 100.000 de kilometri. Cine o vrea pentru piese trebuie să plătească 2.500 de euro.

Are șanse mai mari la o nouă viață un Mercedes-Benz Clasa E din 2009, lovit în partea stângă față. Airbag-urile de pe acea parte au fost declanșate. Dar motorul diesel de 3.0 litri cu 225 de cai putere funcționează perfect. 3.500 de euro costă modelul.

Un Volkswagen Scirocco din 2011, cu 90.000 de kilometri la bord, se vinde pentru 3.100 de euro. Este vorba despre o mașină cu echipare R line, cu motor 1.4 TSI cu 160 de cai putere, jante de 19 inci și suspensie sport, plus o serie de modificări realizate de proprietar. Airbag-urile au fost declanșate în accident. Sunt scaune sport încălzite la bord, iar sistemul de climatizare prezintă reglaje automate.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide