RAR Auto Pass devine obligatoriu: „Toți șoferii care vând o mașină trebuie să-l obțină”

Autor: Radu Țuțulan 12 oct. 2023 Știri auto

Un nou document va deveni obligatoriu, de anul viitor, pentru a putea vinde o mașină la mâna a doua. Registrul Auto Român introduce RAR Auto Pass, care are rolul de certificat de garanție auto.

Registrul Auto Român a decis să introducă, de anul viitor, un nou document, obligatoriu la vânzarea unei mașini la mâna a doua.

Este vorba de un certificat care garantează că informațiile prezentate de vânzător sunt reale.

Ce este RAR Auto Pass

Conform legislației, RAR Auto-Pass este un document ce va fi eliberat la vânzarea mașinii pentru a fi prezentat cumpărătorului. Acest certificat va conține informații despre numărul de kilometri reali și despre istoricul de accidente.

Pentru toate mașinile second hand, acest document va fi obligatoriu la vânzarea vehiculului. Vânzătorul e obligat să-l obțină de la RAR și să-l înmâneze cumpărătorului. În perioada următoare vor fi corelate datele de la service-uri, asiguratori, stații ITP și reprezentanțe RAR din toată țara. Și estimăm că din octombrie, 2024, acest serviciu va fi activ”, a declarat pentru ProMotor purtătorul de cuvânt al Registrului Auto Român, Roxana Dima.

Plenul Camerei Deputaților a adoptat la finalul lunii aprilie proiectul de lege privind înființarea registrului electronic al istoricului vehiculelor rutiere înmatriculate sau înregistrate în România.

Registrul este constituit din informaţiile obţinute de către RAR în momentul în care face identificarea unui autovehicul sau la verificarea ITP.

Astfel, se pot identifica nereguli privind kilometrajul vehiculelor. Iar cei care sunt prinși că au modificat odometrul pot fi sancționați cu amendă de la 2.000 de lei la 5.000 de lei.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Radu Țuțulan
Radu Țuțulan
Radu Țuțulan este licențiat în Științe Politice, fiind absolvent al Școlii Naționale de Științe Politice și Administrative (SNSPA). Primii pași în jurnalism i-a făcut în 2005, când încă nu terminase liceul. S-a angajat întâi la o micuță redacție de știri tv din București, au ... citește mai mult

Comentarii
Inchide