RCA 2021: Euroins primește o nouă amendă pentru întârzieri la plata reparațiilor RCA

Autor: George Cristea 22 feb. 2021 Știri auto

Euroins primește o nouă amendă pentru întârzieri la plata reparațiilor RCA. Este a doua sancțiune aplicată de la începutul anului de către Autoritatea pentru Supraveghere Financiară.

Intră în Galeria FOTO

Piața asigurărilor RCA este dominată de două societăți de asigurare – Euroins și City Insurance, care împreună au o cotă de piață de aproape 75%. Ambele companii au o strategie de piață asemănătoare – comercializează celor mai ieftine polițe RCA pentru ca apoi să preseze clienții și service-urile pentru cele mai ieftine reparații.

Adesea, aceste reparații rămân neplătite, sau plata despăgubirilor este amânată perioade îndelungate. Tocmai de aceea, cele două companii cumulează și cele mai multe sancțiuni din partea ASF, autoritatea de supraveghere a pieței asigurărilor.

Euroins primește o nouă amendă. Ce a mai făcut de această dată

Recent, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a amendat cu 500.000 de lei societatea Euroins România Asigurare Reasigurare S.A. pentru netransmiterea ofertelor de despăgubire sau a notificărilor privind motivele pentru care nu au fost aprobate pretențiile de despăgubiri, precum și pentru plata cu întârziere a unor dosare de daună, transmite instituția.

Este a doua amendă pentru Euroins de la începutul anului pentru motive similare. În luna ianuarie, ASF amendase City Insurance cu 500.000 lei și Euroins cu 450.000 lei, din cauza plății cu întârziere a despăgubirilor aferente dosarelor de daună RCA. În aceste cazuri, ASF a constat deficiențe cu privire la despăgubirile aferente dosarelor de daună RCA. Mai precis, șoferii păgubiți erau despăgubiți cu întârziere.

Cele două societăți de asigurare sunt în topul sancțiunilor aplicate de ASF pentru nereguli pe segmentul asigurărilor RCA. De la întârzierile la plata reparațiilor la practicile dubioase prin care impun reparații superficiale, cele două societăți de asigurare au primit, probabil, toate amenzile prevăzute în legislația asigurărilor. Cele două societăți au înregistrat un record nedorit la nivelul anului 2020, cumulând peste 75% din totalul reclamațiilor primite de ASF la nivelul întregii piețe a asigurărilor.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide