Reabilitat după 38 de ani. Podul peste brațul Borcea, situat pe A2, ar putea intra în curând în reparații

Autor: ProMotor 07 ian. 2021 Știri auto

Compania naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere(CNAI) a anunţat că a deschis 4 oferte pentru realizarea lucrărilor de reabilitare a podului peste braţul Borcea, obiectiv care nu a mai fost reabilitat de 38 de ani.

CNAIR a deschis ofertele pentru procedura de achiziţie publică ce are ca obiect „Realizarea lucrărilor de Reabilitare a Podului peste braţul Borcea, situat pe Autostrada A2, la km 149+680”, informează Adevărul.ro

Conform CNAIR, podul peste braţul Borcea, în lungime de 970 m este o parte importanta a Coridorului IV Pan-European care traversează România de la Vest la Est. Lucrările cu un grad ridicat de complexitate vor fi executate pentru prima oară după 38 de ani, perioadă în care acest pod nu au suferit nici un fel de lucrări de reparaţii semnificative pe partea rutieră.

Reabilitarea podului peste braţul Borcea va fi finanţată din fonduri europene nerambursabile

Proiectul de reabilitare a podului va fi finanţat din fonduri europene nerambursabile – Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020. Valoarea estimată a procedurii de achiziţie publică este de 96.791.664,03 lei. Perioada de execuţie a lucrărilor este de 24 luni, iar perioada de garanţie de minim 36 luni.

Concomitent cu această procedura de achiziţie, CNAIR. a demarat în cursul anului 2020 şi procedura de achiziţie publică ce are ca obiect „Realizarea lucrarilor de Reabilitare a Podului de la Cernavoda, situat pe Autostrada A2, la km 157+600”, cu o valoare estimata de 81.027.397,83 lei. Pentru aceasta procedura, comisia de evaluare analizează ofertele depuse.

Până la termenul limită, au depus oferte următorii agenţi economici:

1. Asocierea CONSTRUCTII ERBASU S.A. – VAHOSTAV – SK A.S.
2. Asocierea AUTOPRIMA SERV S.R.L – LUCONSA BM
3. Asocierea SC MARISTAR COM SRL – HYDROSTOY AD
4. SPIC INTERNAZIONALE

Și podul Cernavodă va fi reabilitat

În urmă cu aproximativ două luni, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a lansat și licitația pentru reabilitarea Podului de la Cernavodă. Valoarea estimată a acestui contract este de 81 de milioane de lei.

Și această construcție se află, la această oră, într-o stare precară. O trecere pe podul Fetești-Cernavodă cu un autoturism costă 13 lei.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor



Comentarii
Inchide