Rechemare în masă la Honda. Peste 2,5 milioane de mașini sunt vizate

Autor: Ionuț Vîlciu 22 dec. 2023 Știri auto

Honda se confruntă cu o rechemare în masă din cauza unor probleme cu sistemul de alimentare a peste 2,5 milioane de autoturisme.

Honda a inițiat o campanie de rechemare pentru aproximativ 2,6 milioane de autovehicule vândute pe piața din America de Nord. Sunt vizate atât modele construite sub marca Honda, cât și mașini de la ramura de lux a japonezilor, Acura.

Potrivit Carscoops, cauza rechemării are de-a face cu un lot mare de pompe de combustibil Denso defecte care au fost montate pe numeroase mașini Honda și Acura produse între 2017 și 2020.

Problema se concentrează pe un rotor al pompei de combustibil creat incorect, a cărui formă defectă ar putea face ca acesta să interfereze cu corpul pompei de combustibil, ducând astfel la alimentarea precară cu combustibil. De asemenea, NHTSA avertizează că lipsa de combustibil ar putea însemna că motorul se poate opri în timpul conducerii, rezultând într-un accident.

Honda recheamă peste 2 milioane de mașini

Honda și Acura spun că nu au fost raportate răniri sau decese din cauza pompelor suspecte, dar Honda a rezolvat 4.042 de cereri de garanție. Cu toate acestea, acest număr pălește în comparație cu cele 2,6 milioane de vehicule afectate de rechemarea anunțată în această săptămână pentru aceeași problemă.

Printre modelele afectate se numără Honda Civic, CR-V, HR-V, Fit, Odyssey sau Passport. De la Acura regăsim pe listă aproape toată gama de modele.

Nu este singura rechemare de mare amploare pe care am văzut-o în ultima perioadă. Spre exemplu, Tesla a inițiat o rechemare pentru aproape toate mașinile vândute vreodată în SUA, aproximativ 2 milioane, din cauza sistemului Autopilot.

Producătorul american de mașini electrice va trebui să efectueze un update de soft pentru toate aceste mașini în urma incidentelor provocate de sistemul Autopilot. Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi (NHTSA) a cercetat acest sistem de conducere autonomă în ultimii ani din cauza rapoartelor potrivit cărora sistemul ar fi provocat accidente rutiere. NHTSA spune că Tesla nu a făcut suficient pentru a împiedica șoferii să acorde prea multă încredere în Autopilot, care poate accelera, frâna și menține mașina în bandă, și Enhanced Autopilot, care poate efectua și schimbări de bandă.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide