Rechemare pentru electricul Volkswagen ID.4. Motivul este unul ieșit din comun

Autor: Ionuț Vîlciu 20 nov. 2023 Știri auto

Volkswagen a pornit o campanie de rechemare pentru toate exemplarele modelului electric ID.4 vândute în 2023 pe teritoriul Statelor Unite. Motivul nu are legătură cu niciuna dintre componentele electrice.

Volkswagen recheamă toate exemplarele modelului electric ID.4 vândute în SUA în 2023, deoarece materialul care a fost folosit pentru copertina interioară a acoperișului panoramic din sticlă ar putea să nu îndeplinească standardele federale de inflamabilitate. Pe scurt, se pare că acea copertină destinată să acopere trapa panoramică în momentul în care șoferul și pasagerii doresc umbră în mașină poate lua foc, ducând astfel la un incendiu, potrivit InsideEVs.

Problema constă în faptul că, în timpul testării, materialul rolei a obținut rezultate inconsistente. Potrivit raportului oferit de National Highway Traffic Administration, materialul a arătat întotdeauna rezultate de testare de promovare în laboratorul folosit de furnizor, ceea ce însemna că era în conformitate cu Secțiunea 302 din Standardele Federale de Siguranță a Autovehiculelor (FMVSS).

Volkswagen ID.4 suferă o rechemare din cauza unei probleme bizare

Cu toate acestea, în timpul testării interne de conformitate a producției la Volkswagen, materialul a ieșit ca neconform. Astfel, pentru a fi siguri că nu va exista vreun risc de incendiu din cauza rezultatelor inconsecvente ale testelor, Volkswagen Group of America a decis să lanseze o rechemare pentru neconformitate, conform raportului oficial.

Dacă un vehicul afectat este implicat într-un incendiu, viteza de ardere a materialului folosit pentru parasolar poate depăși uneori limita maximă admisă, ceea ce poate crește riscul de rănire pentru ocupanții de la bordul mașinii. Pentru a remedia problema, dealerii vor aplica o substanță ignifugă pe materialul parasolarului, fără costuri pentru proprietar. În ceea ce privește vehiculele realizate după lotul afectat, problema a fost rezolvată prin inversarea materialului astfel încât partea exterioară să fie orientată spre interior.

În total, 23.883 de vehicule fabricate între 2 septembrie 2022 și 24 august 2023 sunt vizate de rechemare.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide