Record: 2.000 de permise auto reținute în trei zile

Autor: Marius Vișan 19 mai 2021 Știri auto
Record: 2.000 de permise auto reținute în trei zile

În perioada 14 – 16 mai a.c., la nivel național, polițiștii rutieri au acționat pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză și depistarea conducătorilor de autovehicule aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a unor substanțe psihoactive.

Scopul acțiunii a fost reducerea numărului de accidente rutiere grave.

În urma acțiunilor derulate în teren, au fost aplicate 18.619 sancțiuni contravenționale, dintre care 8.872 pentru depășirea vitezei maxime legale admise, 244 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice și 9.503 sancțiuni aplicate pentru nerespectarea altor norme rutiere.

Un total de 2.078 de permise de conducere reținute în doar 3 zile

Totodată, au fost reținute 2.078 de permise de conducere, din care 1.204 pentru depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime legale admise, 265 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice și 609 pentru nerespectarea altor norme rutiere.

În cele 3 zile, au fost constatate 300 de infracțiuni, dintre care 126 pentru conducerea unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența alcoolului, 19 pentru conducerea unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența substanțelor psihoactive și 185 reprezentând infracțiuni.

În țara noastră, viteza neadaptată condițiilor de drum și cea neregulamentară se regăsesc în mod constant între primele trei cauze generatoare, fiind depuse constant eforturi pentru reducerea numărului și consecințelor accidentelor rutiere înregistrate din aceste cauze.

Un șofer a fost depistat în timp ce conducea cu 200 de km/h

În data de 15 mai, un bărbat, de 22 de ani, a fost depistat, în județul Suceava, conducând un autoturism cu 200 km/h, pe DN2E. Acesta a fost sancționat contravențional, fiindu-i  reținut permisul de conducere, pentru 90 de zile.

Un alt șofer a încercat să fugă de polițiști

Tot în data de 15 mai, Poliția Stațiunii Băile Herculane a fost sesizată cu privire la faptul că un echipaj de poliție din cadrul Poliției Mehedinți se află în urmărirea unui autoturism, pe Drumul Național 6, întrucât acesta nu a oprit la semnalele regulamentare de oprire. A fost solicitat sprijin din partea Poliției Municipiului Caransebeș, care, în localitatea Buchin, pe DN 6, au montat pe partea carosabilă un dispozitiv de oprire forțată, autoturismul fiind oprit.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Politia Rutiera


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide