Record absolut: Un șofer a condus fără permis timp de 40 de ani

Autor: George Cristea 10 dec. 2020 Știri auto

Un șofer a condus 40 de ani fără permis valabil,  timp în care a lucrat ca șofer de livrări mai mulți ani. Bărbatul, în vârstă de 67 de ani, a fost oprit de polițiști și a recunoscut că nu a avut niciodată permis.

Intră în Galeria FOTO

În momentul în care poliţia i-a cerut actele, acesta a încercat să evite şi a prezentat o copie a unui document falsificat, în care se preciza că permisul său a fost prezentat la o altă secţie de
poliţie, potrivit dw.com.

Când falsul a fost observat de polițiști, bărbatul a recunoscut că a condus fără permis valabil timp de 40 de ani. În acest timp a lucrat ca şofer livrator vreme de mai mulți ani. Poliţia a declarat că acesta se confruntă cu multiple acuzaţii.

De-a lungul timpului, au fost raportate mai multe cazuri similare în Germania. În iulie 2020, o femeie de 69 de ani ar fi condus fără permis de 39 de ani. Aceasta a fost descoperită când a lovit un alt autovehicul aflat într-o parcare de unde a şi fugit.

A condus 40 de ani fără permis. Cum va fi pedepsit

În 2014, jucătorul de la Borussia Dortmund, Marco Reus, a fost amendat cu 540.000 de euro după ce a fost prins conducând un Aston Martin, în ciuda faptului că nu deţinea permis de conducere. Suma se explică prin faptul că legislația germană prevede amenzi proporționale cu veniturile contravenientului pentru delicte mai importante la legea circulației.

În Germania, conducerea unui autovehicul fără permis reprezintă o infracţiune care se pedepseşte cu amenzi mari sau chiar cu închisoarea. De asemenea, falsificarea unui document oficial este o infracţiune pedepsită cu amendă sau până la cinci ani de închisoare.

Din aceeași categorie, dar mult mai modest, un român a fost și el prins în Germania fără permis, de două ori. Între cele două momente la care a fost tras pe dreapta de polițiști a condus fără permis mai bine de 40.000 de kilometri ca agent de livrări la o companie locală.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide