Record de mașini sparte într-o singură noapte la Ploiești

Autor: ProMotor 31 mart. 2021 Știri auto
Record de mașini sparte într-o singură noapte la Ploiești

Patru persoane sunt suspectate că au reușit să dea 18 spargeri într-o parcare din cartierul Sud din Ploiești. Cei patru suspecți au fost reținuți de polițiști în urma unor percheziții care au avut loc marți, 30 martie.

”Din cercetări a rezultat faptul că, în noaptea de 12/13 martie a.c., persoanele în cauză ar fi comis mai multe furturi din autoturisme, în zona de sud a orașului”, se arată într-un comunicat remis presei de Poliția Prahova, publicat de Adevărul.ro.

Prejudiciul cauzat prin comiterea infracțiunilor se ridică la suma de 6.500 lei

Poliția susține că cercetările vizează inclusiv efectuarea de operațiuni financiare frauduloase, comise în luna decembrie anul 2020, când unei persoane ”i-a fost sustras din geantă un portofel ce conținea acte, documente și carduri bancare, acestea din urmă fiind folosite pentru retragerea de numerar de la bancomate”.

Patru persoane au fost conduse la sediul poliției pentru audieri, iar în urma administrării probatoriului, față de acestea s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca miercuri să fie prezentate unității de parchet, în vederea dispunerii unei măsuri preventive. La activitate au participat și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi „Matei Basarab” Ploiești.

În luna februarie 2021 au avut loc alte descinderi la hoții de mașini

Pe 18 februarie, polițiștii din Sibiu au găsit o adevărată colecție de piese auto second-hand la adresele unor bărbați acuzați că au furat o mașină. Este vorba despre doi suspecți, din Sibiu, reținuți pentru furtul unui autoturism de 20.000 de euro. Bolidul a dispărut în august 2020 din parcarea unui bloc din Albă Iulia.

După ce au descins la domiciliile suspecților și la sediile firmelor pe care aceștia le dețin, anchetatorii au găsit mai multe portiere, motoare, dar și alte componente auto care ar proveni de la mașini furate.

”În urmă perchezițiilor efectuate de polițiștii de investigații criminale din cadrul IPJ Albă, la persoane bănuite de furtul unui autoturism, au fost identificate și indisponibilizate mai multe componente de autoturisme în legătură cu care există suspiciunea că provin din activități infracționale…” se arăta în comunicatul Poliției emis la sfârșitul lunii februarie.

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Shutterstuck.com



Comentarii
Inchide