Record pentru Dacia în 2015

Autor: Marius Vișan 19 ian. 2016 Știri auto

 

 

Dacia a înregistrat în 2015 un nou record comercial, volumul vânzărilor atingând 550.920 de unităţi, cu 7,7% mai mult faţă de nivelul atins în 2014. Această creştere a fost generată de performanţa întregii game Dacia, trei dintre modelele mărcii (Sandero, Duster şi Logan) înregistrând vânzări de peste 100.000 de unităţi.

Pentru România Dacia îşi consolidează poziţia de lider cu 36.946 de vehicule comercializate, + 24,5% faţă de nivelul înregistrat în 2014.

Citeşte şi A rămas înzăpezit pe drum, aşa că şi-a abandonat maşina. Ce a descoperit când s-a întors: VIDEO

Citeşte şi 7 maşini second hand de care trebuie să te fereşti

Citeşte şi Ai maşină diesel? Iată 10 lucruri DE ŢINUT MINTE iarna

Citeşte şi Cele mai bune lanţuri de zăpadă din lume – VIDEO

Programul de reînnoire a parcului auto naţional – Remat – şi-a dovedit şi în 2015 utilitatea. Livrările Dacia prin intermediul acestui program, destinat în principal clienţilor persoane fizice, se ridică la peste 11.500 de vehicule.

Cu peste 16.100 de unităţi vândute, ceea ce înseamnă aproximativ 43% din vânzările totale, Logan berlină rămâne cea mai bine vândută marcă Dacia în România. Succesul berlinei Logan este completat de cel al variantei MCV care, cu 3.111 unităţi comercializate, s-a impus ca cel mai vândut model break din România.

Duster ocupă a doua treaptă a podiumului, cu 7.271 unităţi vândute. SUV-ul gamei Dacia beneficiază, din ultimul trimestru al anului 2015, de o ediţie limitată intitulată Duster connected by Orange

Citeşte şi 7 lucruri pe care să NU le faci la volan, pe polei şi gheaţă

Citeşte şi Cele mai bune lanţuri de zăpadă din lume – VIDEO

Sandero (inclusiv versiunea Stepway), domină detaşat segmentul B-hatch şi, cu aproape 5.600 de unităţi, se plasează pe locul al treilea în clasamentul pe modele.

La rândul lor, modelele Lodgy şi Dokker au înregistrat vânzări în creştere în 2015, susţinute în bună măsură de succesul noilor versiuni Stepway.

Dinamism pe pieţele externe

Dacia a fost şi în 2015 în ofensivă pe pieţele internaţionale. În total, în afara României au fost vândute anul trecut 513 974 de maşini, cu 6% mai multe faţă de anul 2014.

Europa domină în clasamentul pe regiuni, circa trei sferturi din maşinile vândute de Dacia în 2015 fiind înmatriculate în ţările Vechiului Continent. 

Citeşte şi Ar trebui să fie un exemplu pentru şoferi, dar l-au prins cu numere false

Citeşte şi Cartea de identitate se schimbă! Apar rubrici noi, iar altele îşi schimbă denumirea

Citeşte şi Modificări la poliţa RCA. Decontare directă pentru şoferii care nu sunt vinovaţi de accident

Citeşte şi Cele mai ciudate reguli de circulaţie din lume. În SUA poţi transporta gorile, dar numai pe scaunul din dreapta

Citeşte şi MAŞINI SH pe net. Câte dintre anunţuri sunt mincinoase, şi ce pot ascunde maşinile ”fără accident”

Citeşte şi VIDEO. Cum descui maşina dacă ai uitat cheile în contact

Citeşte şi FOTO. Psihologie inversată sau glumă? Anunţul anului: ”Vând hoit din 2004” 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Vlad MIRONESCU
Vlad MIRONESCU

Comentarii
Inchide