Rectificare bugetară la PMB: Administraţia Străzilor cere o tăiere de 153 de milioane de lei. La Recreere şi Religie merg încă 70 de milioane de lei

Autor: Mediafax acum 4 ani Știri auto
Rectificare bugetară la PMB: Administraţia Străzilor cere o tăiere de 153 de milioane de lei. La Recreere şi Religie merg încă 70 de milioane de lei

Primăria Capitalei prevede o nouă rectificare bugetară, care se va dezbate joi în şedinţa CGMB. Potrivit proiectului, multe instituţii au solicitat diminuarea bugetelor pe 2018. Una dintre acestea este Administraţia Străzilor, care solicită o tăiere de 152,7 milioane de lei.

Pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti se află un nou proiect care prevede o rectificare a bugetului municipalităţii pe 2018.

Potrivit raportului de specialitate al proiectului, „unele instituţii solicită rectificarea bugetelor în sensul diminuării alocaţiilor/subvenţiilor de la bugetul local”.

Astfel, Administraţia Străzilor propune o diminuare a bugetului cu 153,7 milioane de lei, în timp ce Administraţia Spitalelor solicită o „tăiere” de 47,8 milioane de lei.

De asemenea, multe teatre solicită diminuări ale bugetelor pe anul 2018, precum Teatrul Metropolis, Teatrul Maca, „Odeon”, „Ţăndărică” sau „Nottara”.

Pe de altă parte, proiectul de rectificare prevede suplimentarea bugetelor pentru alte instituţii. De exemplu, CREART ar putra avea un buget majorat cu 464.000 de lei.

O sumă importantă, de peste 70 de milioane de lei va merge, aşa cum se prevede în proiect, la instituţii care se încadrează în domeniul „Cultură, recreere şi religie”.

 
Comentarii
Inchide