Operațiune de recuperare a unui Ford F-150 scufundat sub gheața arctică

Autor: Adrian Somai 01 sept. 2022 Știri auto

Operațiune de proporții pentru recuperarea unui Ford F-150 pierdut sub gheața arctică în timpul testelor desfășurate în vederea unei expediții pe patru roți în jurul lumii.

Și-au propus să facă înconjurul lumii la volanul câtorva mașini, traversând Polul Nord și Polul Sud pe un traseu care nu a mai fost folosit până acum în nicio alta expediție similară. Toată aventura ar urma să aibă loc în anul 2024, însă pregătirile au început încă din primăvară. Pentru început, au pornit la drum către teritoriile arctice din Nunavut, acolo unde s-a întâmplat și nenorocirea.

Unul dintre pick-up-urile Ford F-150 modificare cu care s-a pornit în expediție a spart gheața de sub el și s-a scufundat, pierzandu-se rapid sub gheață. Din fericire, oamenii de la bord au reușit să se salveze în ultimul moment, însă pierderea unei mașini încă din timpul pregătirilor s-a dovedit a fi o lovitură grea pentru întreaga echipă.

În plus, nu este vorba despre un simplu Ford F-150, ci despre un model puternic modificat de specialiștii de la Arctic Trucks. În cazul în care vi se pare cunoscut acest nume, este vorba despre aceeași companie care s-a ocupat și de modificarea modelelor Toyota Hilux folosite de Top Gear în expediția lor către Polul Nord.

Cum a decurs operațiunea de recuperare

Dacă asta nu era de ajuns, autoritățile canadiene i-au contactat pe membrii echipajului pentru a le sugera că trebuie să facă în așa fel încât să recupereze mașina de pe fundul mării. Operațiunea de recuperare nu a putut fi efectuată până acum din cauza condițiilor meteo nefavorabile, însă Ford-ul a fost recuperat în cele din urmă zilele trecute.

Nu a fost deloc o misiune ușoară, în operațiune fiind implicat chiar și un elicopter care a ajutat la scoaterea bolidului de pe fundul mării. Totodată, au fost folosite și niste airbag-uri de dimensiuni mari prin intermediul cărora bolidul a fost ajutat să plutească până pe o insulă din apropiere.

Sursa: Autoblog

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Autoblog


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide