Red Bull Racing l-a suspendat pe juniorul Juri Vips

Autor: Ionuț Vîlciu acum o săptămână Știri auto

Red Bull Racing l-a suspendat pe estonianul Juri Vips. Acesta a folosit o remarcă rasistă în cadrul unui stream online pe Twitch.

Juri Vips, în vârstă de 21 de ani, pilot în Formula 2, a fost suspendat, iar toate atribuțiile i-au fost revocate imediat. O investigație completă este pe cale să înceapă, potrivit unui comunicat oferit de Red Bull Racing.

„Ca organizație, condamnăm orice fel de abuz și nu tolerăm comportamente sau limbaje rasiste în cadrul structurii noastre”, a declarat Red Bull Racing pe conturile sale de social media.

Red Bull

Juri Vips cere scuze public

Juri Vips a admis că acest tip de limbaj nu este unul potrivit. El și-a cerut public scuze fanilor prin intermediul unei postări pe contul personal de Instagram.

„Doresc să cer scuze sincer pentru limbajul ofensiv folosit în timpul unui live stream, din cursul zilei de astăzi. Este total inacceptabil și nu portretizează valorile și principiile după care mă ghidez. Îmi regret profund acțiunile și acesta nu este exemplul pe care vreau să îl ofer”, spune Juri Vips. El a mai adăugat că va colabora în totalitate în cadrul investigației declanșate în urma comportamentului său: „Voi colabora pe deplin în această anchetă.”

Juri Vips

Echipa Red Bull Racing nu este străină de astfel de comportamente. Chiar campionul mondial en titre, Max Verstappen, a dat dovadă de derapaje etice de-a lungul anilor.

Estonianul pilota pentru echipa britanică Hitech GP, fiind pe locul 7 în clasamentul piloților. Nu cu mult timp în urmă, i-a luat locul lui Sergio Perez într-o sesiune de antrenamente, cu ocazia Marelui Premiu al Spaniei.

Sursă: Instagram

 

 

 


Sursa foto: Instagram - redbullracingComentarii
Inchide