Red Bull Racing vine la București în această toamnă

Autor: Ionuț Vîlciu 05 aug. 2022 Știri auto

Oracle Red Bull Racing vine pe 10 septembrie în România pentru un spectacol în premieră. Echipa face pentru prima oară un pitstop la București.

Fanii curselor de Formula 1 vor fi delectați să afle că echipa Oracle Red Bull Racing vine pe 10 septembrie la București. Red Bull Racing Show Run este o serie de spectacole de motorsport organizate de echipa de Formula 1 Oracle Red Bull Racing în întreaga lume. Echipa a încins atmosfera pe străzile unor orașe renumite precum Dallas, Tokyo, Mexico City, Belfast, Copenhaga sau Jedah, iar acum face un pit stop în premieră la București.

Red Bull aduce umonopost RB7, care va face spectacol. Mai mult, alături îi vor fi Driftbrothers și stunt rider-ul Arūnas Gibieža, într-un adevărat festival de o zi dedicat motorsporului.

Red Bull RB7

Fanii Formulei 1 își vor aminti de RB7 ca fiind mașina cu care Sebastian Vettel a câștigat titlul mondial al piloților în 2011. Echipa a câștigat și titlul constructorilor în acel an, cu un avans simțitor. Cel puțin un pilot al echipei a fost pe podiumul tuturor etapelor campionatului la bordul unui RB7, cu excepția Marelui Premiu de la Abu Dhabi.

La volanul monopostului se va afla pilotul nostru Patrick Friesacher. Patrick are o istorie bogată alături de echipă, mai ales în cadrul demonstrațiilor  cu monoposturi. El a fost primul junior susținut de Red Bull. El a început încă din 1994 și a participat în Formula 1 în sezonul 2005. 

De asemenea, mecanici și ingineri reali, chiar de la echipa de Formula 1, vor pregăti mașina ca pentru o cursă oficială. Totul va fi pus la punct pentru un tur pe străzile din București.

RB7 nu este singura bestie din acest spectacol

Pe lângă monopostul de Formula 1, la acest eveniment vor fi prezenți și Drift Brothers. De peste 12 ani, frații Elias și Joe Hountondji fac spectacol în mașini de drift. La București cei doi vor pilota în tandem la bordul unor BMW-uri cu puteri demne de cele ale unei mașini de Formula 1. Două BMW-uri G82 M4, cu motoare S58 de 3.0 litri care dezvoltă peste 1.000 de cai putere. Ele vor lua cu asalt străzile din fața Palatului Parlamentului.

Nu în ultimul rând, pentru cei care preferă două roți și nu patru, stunt driver-ul Red Bull Arūnas Gibieža va oferi un spectacol pe motocicletă.

Red Bull Racing Show Run are loc sâmbătă, 10 septembrie. Spectacolul de motorsport va dura în jur de trei ore. Evenimentul are loc în Piața Constituției din București. Un sector de 900 de metri din Bulevardul Libertății va fi transformat pentru o seară în pistă. Intrarea principală se va face dinspre Bulevardul Unirii.

Vor exista spații numeroase pentru a urmări îndeaproape motoarele turate, iar intrarea va fi liberă.

Sursa: Red Bull

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Red Bull


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide