Cum arată Podul de la Cernavodă, aflat în reabilitare, și pe unde trebuie să o iei dacă vrei să ajungi la mare?

Autor: David Andrei 30 mart. 2021 Știri auto

Podul de la Cernavodă se află în reabilitare, iar circulația a fost deviată. Pe unde trebuie să o iei dacă vrei să ajungi la mare?

GALERIE FOTO

Se apropie cu pași repezi 1 Mai, ziua în care românii gonesc spre mare. Dar lucrurile de reabilitare care se efectuează la Podul de la Cernavodă le vor îngreuna și le va prelungi drumul și către litoral, și către casă.

Pe Autostrada A2, între kilometrii 160 (Cernavodă) și 156+800 de metri (Fetești), șoferii care se deplasează dinspre Constanța către București sunt nevoiți să meargă deviat, pe celălalt sens. Se circulă  pe câte o bandă pentru fiecare direcție. Limita de viteză instaurată temporar în zonă este de 50 km/h.

Lucrările de la Cernavodă vor continua până pe data de 27 mai. Restricțiile se vor ridica în sezonul estival, iar lucrările se vor relua în toamnă. Termenul de finalizare este de doi ani.

Un constructor român efectuează lucrările de reabilitare. Valoarea lucrărilor este de 67 de milioane de lei. Podul de la Cernavodă a fost dat în circulație în anul 1987. De atunci, a fost supus doar unor lucrări superficiale de acoperire a craterelor apărute în carosabil.

Nu numai pe Podul de la Cernavodă se efectuează lucrări

Până la finalul lunii mai, pe Autostrada Soarelui, pe tronsoanele cuprinse între kilometrii 11-17 și 27-33, se circulă în continuare deviat de pe sensul către București pe sensul către litoral. Și acolo traficul se desfășoară pe câte o bandă de circulație pentru fiecare direcție. Drumarii reabilitează și în aceste zone calea de rulare.

S-a închis temporar și nodul rutier care permite accesul șoferilor care vin dinspre localitățile Cernica și Bălăceanca, în județul Ilfov.

Compania Națională de Administrare a Traficului Rutier le recomandă șoferilor să reducă viteza în zonele în care se efectuează lucrări, să semnalizeze intenția de a schimba banda de circulația și să circule cu atenție sporită.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: CNAIR



Comentarii
Inchide