Renault a dezvăluit noul concept Scenic Vision, care anunță viitorul Scenic electric

Autor: Mihai Morcovescu 19 mai 2022 Știri auto

Producătorul francez de automobile Renault a prezentat la Paris noul concept Scenic Vision, care este alimentat cu hidrogen. Acesta prefigurează un model electric de serie de clasă compactă, care își va face debutul în cursul anului 2024.

Renault Scenic Vision Concept dispune de tehnologia H2-Tech cu hidrogen

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Potrivit celor de la Renault, versiunea de serie a conceptului Scenic Vision va păstra multe dintre detaliile estetice ale acestuia. De asemenea, viitorul model electric va fi dezvoltat pe o versiune îmbunătățită a platformei CMF-EV. Aceasta va fi folosită pe scară largă și de alte modele cu emisii zero pe care le va produce alianța Renault-Nissan-Mitsubishi.

Principala caracteristică a noului prototip al francezilor îl reprezintă tehnologia H2-Tech de propulsie cu hidrogen. Grupul motopropulsor  constă dintr-un motor electric de 218 CP, același de pe Megane E-Tech Electric, și o baterie de 40 kWh.

În plus, mașina vine cu un rezervor pentru hidrogen de 2,5 kilograme, amplasat frontal, care va asigura o autonomie extinsă de până la 800 de kilometri. Potrivit Renault, conceptul Scenic Vision are o amprentă de carbon cu 75% mai mică comparativ cu un vehicul electric convențional.

Din punct de vedere estetic, conceptul adoptă cel mai recent limbaj de design Renault. Acesta adoptă un look agresiv, cu linii unghiulare și detalii futuriste. Silueta ne dă indicii clare despre faptul că modelul de serie nu va mai avea nimic de-a face cu un monovolum.

La partea frontală se disting farurile LED foarte subțiri și luminile de zi triunghiulare poziționate la extremitățile barei de protecție. De asemenea, foarte interesante sunt grila ce integrează logo-ul tridimensional și spoilerul, ambele acoperite cu un material reciclabil.

Oglinzile laterale au fost înlocuite cu camere video, în timp ce ușile posterioare au deschidere inversă. La spate regăsim același logo Renault 3D, iar eleronul de deasupra lunetei găzduiește o cameră video care ține loc de oglindă retrovizoare. Dimensiunile acestui concept sunt următoarele: lungime 4,49 metri, lățime 1,9 metri și înălțime 1,59 metri.

70% dintre materiale din interior sunt reciclabile

Conceptul Scenic Vision abundă în materiale reciclabile, mai ales la interior. Conform celor de la Renault, habitaclul este realizat în proporție de peste 70% din materiale reciclate și reciclabile. Aceasta este viziunea francezilor despre mașinile anului 2030.

Habitaclul a primit scaune „plutitoare”, care sunt echipate cu microfoane pentru comunicare optimă între pasageri și difuzoare pentru sistemul multimedia. De asemenea, există un volan de tip manșă, opt ecrane mici dreptunghiulare, un instrumentar de bord curbat și iluminare ambientală.

În plus, mașina este prevăzută cu un sistem de recunoaștere facială care deschide automat ușile și ajustează setările vehiculului pe profilul șoferului.

Cum spuneam, noul Renault Scenic Vision Concept anunță un viitor model compact de serie electric. Acesta urmează să fie lansat în 2024.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Renault


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide