Renault a oprit definitiv producția modelului de clasă medie Talisman

Autor: Mihai Morcovescu 04 mart. 2022 Știri auto

Producătorul francez de automobile Renault a încheiat la sfârșitul lunii februarie producția modelului Talisman. Compania își anunțase încă din decembrie 2021 intenția de a elimina din gamă sedanul de clasă medie.

Renault elimină din gamă atât versiunea sedan, cât și break-ul

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

La începutul anului, cei de la Volkswagen au anunțat că a oprit definitiv producția popularului lor sedan Passat în Europa. Decizia germanilor nu a vizat, însă, și versiunea break, care va continua să fie comercializată.

Potrivit celor mai recente informații care circulă în industrie, citate de Motor1, Renault ar fi oprit producția modelului Talisman. Spre deosebire de VW, francezii au renunțat și la versiunea Talisman Estate.

Asta nu înseamnă că sedanurile nu mai sunt disponibile în portofoliul Renault. Pe anumite piețe se poate comanda în continuare compacta Megane, precum și modelul mai mic Taliant. Acesta este o versiune rebranduită a Daciei Logan.

Mai mult decât atât, constructorul francez nu pare să pregătească un succesor pentru Talisman. Și asta, deoarece tot mai mulți clienti de sedanuri de clasă medie migrează către segmentul crossovere-lor și SUV-uri.

În 2019, constructorul din Hexagon a renunțat la Clio Estate în momentul lansării celei de-a cincea generație. Asta înseamnă că singurul break rămas disponibil în gama Renault este Megane Estate.

Se pare că un alt model emblematic pentru segmentul sedanurilor medii, Opel Insignia, se va transforma în SUV. De asemenea, noua generație Ford Mondeo, lansată nu demult în China, nu va ajunge și în Europa.

Sursa: Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide