Renault a oprit activitatea în Rusia. Decizia vine după ce compania a fost criticată că a reluat producția la Moscova

Autor: Cristian Gubandru 24 mart. 2022 Știri auto

Grupul Renault a suspendat activitatea la fabrica din Rusia și evaluează ce opțiuni sunt în ceea ce privește colaborarea cu producătorul rus de automobile Avtovaz.

Activitățile industriale Renault în Rusia sunt suspendate, a anunțat Consiliul de Administrație al Grupului Renault.

„Activitățile Grupului Renault în fabrica sa din Moscova sunt suspendate începând de astăzi (n.r. 23 martie). În ceea ce privește implicarea în AVTOVAZ, Grupul Renault evaluează opțiunile disponibile, ținând cont de mediul actual, acționând în același timp responsabil față de cei 45.000 de angajați ai săi din Rusia. Grupul Renault reamintește că implementează deja măsurile necesare pentru a respecta sancțiunile internaționale”, a anunțat compania.

Decizia vine după ce compania a fost criticată că a reluat producția la Moscova.

Ministrul ucrainean de externe a cerut boicotarea Renault la nivel mondial

Ministrul ucrainean de externe Dmytro Kuleba a postat pe Twitter următorul mesaj: „Renault refuză să se retragă din Rusia. Nu că ar trebui să surprindă pe cineva când Renault sprijină un război în Europa. Însă greșelile trebuie să vină cu un preț, în special când se repetă. Fac apel la boicotarea Grupului Renault”.

Ca urmare a deciziei de a suspenda activitatea la Moscova, Renault ajustează prognozele financiare pentru 2022. Marja operațională a grupului va scădea la 3% de la 4%.

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Renault este cel mai mare producător auto străin din Rusia și, la mijlocul lunii martie, surse anonime au declarat că nu vrea să iasă de pe piață deoarece se teme de naționalizarea AvtoVAZ.

La fabrica din Moscova, Renault asambla SUV-urile Duster, Captur, Arkana şi Nissan Terrano.

Renault deține 68% din acțiunile AvtoVAZ

Renault deține un pachet de 68% din acțiunile AvtoVAZ, producătorul modelelor Lada. Prin această participație, compania are 40.000 de angajați și aproximativ 30% din piața auto locală.

Test drive Renault Arkana E-Tech

Rusia reprezintă aproximativ 10% din veniturile Renault, companie la care guvernul francez deține un pachet de 15% acțiuni.

Sursa: Renault

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide