Renault confirmă că noua generație Clio va fi lansată în 2026. Va avea atât variante hibride, cât și electrice

Autor: Ionuț Vîlciu 02 apr. 2024 Știri auto

Noua generație a hatchback-ului Clio a fost confirmată de Renault și va fi lansată în 2026. Noul model va fi disponibil sub formă de hibrid sau cu propulsoare complet electrice.

Cu toate că renunță la Megane-ul termic, Renault nu vrea să piardă modelul său de segment B, Clio. Producătorul a confirmat că cea de-a șasea generație a hatchback-ului va fi lansată în 2026 și că va fi disponibil cu motorizări hibride și sisteme de propulsie complet electrice.

Noul Renault Clio va fi bazat pe două platforme, în funcție de motorizare, una dintre ele fiind cea folosită și pe noul Renault 5 electrice, dar va fi poziționat în gamă peste acesta, oferind mai mult spațiu pentru familii. Deși vorbim de arhitecturi separate, cele două platforme de segment B ale Renault sunt strâns înrudite, cu aproximativ 60% dintre componente ce pot fi interschimbabile, astfel că împărtășesc puncte cheie de montare, structuri de suspensie și dimensiuni. Aceasta înseamnă că pot acomoda aceeași caroserie și astfel modelele Clio pe benzină și electrice pot fi fundamental identice.

Noul Renault Clio va fi lansat în 2026

Potrivit publicației Autocar, viitorul Renault Clio va avea un design complet diferit față de actuala generație, care nu s-a îndepărtat prea mult de fosta generație, care a fost lansată în 2012. Ne putem aștepta ca noul Renault Clio să aibă un design asemănător cu modele precum Megane E-Tech și Scenic E-Tech, presărat cu elemente vizuale pe care le-am văzut pe SUV-urile Austral și Rafale.

Noul model va fi cu aproximativ 20 mm mai lung decât Renault 5, ceea ce îl va face să aibă dimensiuni similare cu actualul Clio, care măsoară 4.053 mm în lungime. Astfel, Renault nu vrea să înlocuiască Clio cu noul R5 electric, ci mai degrabă vrea să umple fiecare segment în parte pentru a maximiza potențialul de vânzări.

Trebuie să amintim și faptul că viitoarea Dacia Sandero a fost confirmată cu o versiune electrică, iar acest lucru are sens, dat fiind faptul că va împărți platform cu Clio. Din primele declarații oficiale, ne putem aștepta ca Sandero electric să fie prezentat în 2027 sau 2028.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide