Renault anunță o ediție specială Megane RS Trophy pentru Salonul Auto de la Tokyo

Autor: Adrian Somai 02 ian. 2023 Știri auto

Numele Megane a apărut pentru prima dată pe scena auto în 1995, francezii de la Renault continuând să folosească această denumire în toți anii ce s-au scurs de atunci pentru o serie întreagă de modele compacte.

Astfel, au existat hatchback-uri, break-uri, berline și chiar decapotabile cu numele Megane. Mai mult, fanii mărcii din Hexagon își vor aminti mai mult ca sigur și de monovolumul Megane Scenic. Lăsând la o parte toate aceste modele, fără doar și poate RS a prezentat cel mai mult interes în rândul fanilor Renault și nu numai. Din păcate însă, toate au un sfârșit.

Potrivit Motor1, divizia din Japonia a celor de la Renault a anunțat recent că un Megane RS Trophy produs în serie limitată va fi prezentat oficial în cadrul Salonului Auto de la Tokyo de săptămâna viitoare. Prea multe detalii despre acest model nu avem încă până la această oră, însă știm că există o probabilitate foarte ridicată ca acesta să fie ultimul RS pe care îl vedem. Așa cum știm deja, în 2021, Renault Sport și-a schimbat numele în Alpine Sport.

Modificări de ordin estetic și un preț pe măsură

Conform zvonurilor, ediția specială va purta numele Megane RS Ultime, însă această denumire nu a fost confirmată oficial pentru moment. Este de așteptat ca acest model să nu fie atât de radical precum Trophy-R, urmând să primească cel mai probabil câteva modificări de ordin estetic numai. Producția acestui model este una limitată, iar prețul va sări cel mai probabil de 50.000 de euro.

Din punct de vedere tehnic, motorul turbo pe benzină cu capacitate de 1.8 litri va fi capabil cel mai probabil să livreze 296 de cai putere și un cuplu maxim de 420 Nm. Transmisia se va face prin intermediul unei cutii automate cu dublu ambreiaj și șase rapoarte.

Salonul Auto de la Tokyo este unul dintre cele mai importante evenimente ale lumii auto din Asia, urmând să își deschidă porțile în data de 13 ianuarie.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Renault


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide