Renault ar putea colabora cu Xiaomi pentru noile tehnologii din domeniul auto

Autor: Ionuț Vîlciu 29 apr. 2024 Știri auto
Renault ar putea colabora cu Xiaomi pentru noile tehnologii din domeniul auto

Renault ar putea colabora cu producători chinezi pentru dezvoltarea de noi tehnologii pentru mașinile electrice. Printre cei vizați se numără și Xiaomi.

Renault a purtat discuții în decursul săptămânii trecută cu Li Auto și Xiaomi în legătură cu tehnologiile vehiculelor electrice și inteligente, a declarat producătorul francez de automobile, deschizând ușa unei potențiale colaborări pe tehnologie cu cele două companii chineze, relatează publicație Reuters.

„CEO-ul nostru, Luca de Meo, s-a angajat în conversații esențiale cu liderii din industrie, inclusiv partenerii noștri Geely și Dongfeng, furnizori cheie, dar și noi jucători precum fondatorii Li Auto și Xiaomi Technology”, a declarat șeful pentru achiziții și parteneriate al Renault, Francois Provost, într-o postare pe LinkedIn.

Renault se orientează către parteneri chinezi cu care să dezvolte noi tehnologii

Luca De Meo a spus că Europa se confruntă cu un act de echilibru dificil atât pentru a-și proteja piața, cât și pentru a învăța de la producătorii de mașini chinezi, care sunt cu mult înaintea dezvoltării vehiculelor electrice și a software-ului pentru acestea. Renault este deja partener cu Geely pentru sistemele de propulsie termice și hibride și colaborează cu companiile de tehnologie Google și Qualcomm pentru sistemul de infotainment al mașinilor sale.

Discuțiile ce au avut loc la Salonul Auto de la Beijing au loc în contextul unor conflicte dintre Europa și China. Comisia Europeană a lansat inclusiv o serie de anchete pentru e exporturile din China care ajung pe teritoriul Uniunii Europene. Printre acestea, Comisia Europeană investighează dacă creșterea vânzărilor de vehicule electrice chinezești pe Bătrânul Continent se datorează subvențiilor neloiale. China contestă afirmația și a acuzat Europa de protecționism.

Într-un document publicat pe 5 martie, Comisia Europeană a declarat că are suficiente dovezi pentru a demonstra că producția chineză de vehicule electrice a fost puternic subvenționată de stat.

Camera Chineză de Comerț s-a declarat dezamăgită alegerea factorilor de decizie europeni și că majorarea importurilor în 2023 a reflectat cererea în creștere de vehicule electrice în Europa. Mărcile europene precum Volkswagen, Mini, BMW și Mercedes, care își produc unele modele în China, ar putea avea de suferit în urma acestei anchete.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide