Renault Arkana a ajuns în România. Cât costă și când poți să-l comanzi?

Autor: Elena Luchian 23 apr. 2021 Știri auto

Renault Arkana a ajuns în România și are un preț mult mai bun decât cel anunțat în Franța. Clienții români pot efectua o precomandă începând cu 27 aprilie.

GALERIE FOTO

Renault Arkana este SUV-ul coupe cu proporții care îl poziționează, în gama constructorului francez, între Kadjar și Koleos. Maina măsoară 4.568 de milimetri în lungime și are un ampatament de 2.720 de milimetri. Modelul european are la bază noua platformă CMF-B, aceeași folosită, la ora actuală, de Renault Clio și Captur, dar și de noile generații Dacia Logan, Sandero și Sandero Stepway.

Modelul lansat în Rusia este construit pe platforma B0, care stă la baza SUV-lui Dacia Duster.

Clienții români pot comanda, pentru început, unul dintre cele 20 de exemplare dintr-o ediție specială. Acestea vin cu tapițerie din piele și scaune încălzite. Echiparea de bază include vopsea metalizată, un ecran de 7 inci, care redă navigația. Un ecran de 9,3 inci și un sistem de sonorizare Bose sunt disponibile contra cost.

Cei care își doresc un Renault Arkana în ediție specială pot efectua o precomandă pe platforma de e-commerce începând cu 27 aprilie. Pentru toți ceilalți, lista de comenzi se va deschide pe 10 mai.

Cât plătești în România pentru un Renault Arkana?

Prețurile anunțate de Renault în urmă cu două luni, pentru piața franceză, i-au descurajat pe clienții români. Dar mașina ajunge în România cu un preț mai mic. Astfel, discuțiile încep aici de la 25.540 de euro.

Este suma trecută în dreptul versiunii TCe 140 EDC cu echipare Zen, cu dotările suplimentare rezervate ediției speciale, disponibile în doar 20 de exemplare. Această versiune vine cu motorul turbo de 1,33 litri, care dezvoltă 140 de cai putere și care este cuplat la o transmisie automată EDC.

Pentru cei care se orientează către Arkana E-Tech 145, cu sistem hibrid și 145 de cai putere, prețul de pornire este de 26.390 de euro.

Este disponibil și un Arkana TCe 160 EDC, cu motorul de 1,33 litri și tehnologie mild-hybrid, cu 160 de cai putere și transmisie automata.

Vârful de gamă este Renault Arkana RS Line, care începe de la 28.890 de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide