Renault Arkana: Un SUV hibrid aspectuos, la un preț rezonabil – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 24 mart. 2023 Știri auto

Renault Arkana este unul dintre cele mai aspectuoase SUV-uri ale producătorului francez, iar versiunea hibrid poate fi foarte economică.

Renault Arkana este unul dintre cele mai interesante SUV-uri pe care producătorul francez le are la vânzare în acest moment. Forma sa de coupe îi conferă un aspect care iese în evidență, făcând din acest model o mașină greu de ratat pe stradă, mai ales dacă este vopsită în culori vibrante.

Am avut ocazia să testăm un exemplar de Arkana E-Tech engineered full hybrid. Această versiune a lui Arkana dispune de un sistem de propulsie hibrid, cu un motor termic de 1,6 litri și două motoare electrice, ce dezvoltă o putere combinată de 143 CP. Acesta ar trebui să ofere un mașinii un consum foarte bun de combustibil. Renault declară un consum mixt de 4,7/4,8 litri la suta de kilometri.

La exterior, mașina are elemente aurii contrastante, în combinație cu cele finisate cu negru lucios, care conferă mașinii un aer agresiv. Farurile sunt full LED și au semnătura luminoasă specifică modelelor Renault, în forma literei C.

Jantele sunt negre, au accente gri și un mic element auriu, care se integrează cu restul ornamentelor finisate cu auriu. Partea din spate este, bineînțeles, mult mai plonjată decât cea a unui SUV obișnuit, dat fiind că acesta este un SUV coupe. Stopurile se întind pe aproape toată lățime mașinii, fiind despărțite doar de logo-ul Renault de pe hayon. Acest model hibrid are un portbagaj destul de mare, cu un volum total de 480 de litri.

Renault Arkana oferă spațiu generos la interior

Dacă luăm loc la interior, vom vedea că ocupanții, atât în față cât și în spate, au loc suficient. Materialele sunt, în general, bune. Fiind o mașină care fără pretenții premium, există și zone unde întâlnim materiale ceva mai tari.

Există și materiale plăcute la atingere, precum suprafețele din plastic moale sau pielea cu cusături contrastante. Scaunele au reglaje electrice, sunt încălzite și sunt tapițate cu piele și inserții din microfibră. Și volanul este încălzit, de asemenea. În spatele volanului există un tablou de bord complet digital, destul de personalizabil.

Ecranul central este dispus vertical, cu ecran mare, care vine cu conectivitate Android Auto și Apple CarPlay. Sub acesta regăsim comenzile pentru instalația de climatizare pe o singură zonă, comenzi care aduc aminte de cele pe care le întâlnim pe Dacia Duster.

VIDEO

Video: Luci Popa

Text: Ionuț Vîlciu

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult
Luci Popa
Luci Popa
Pasionat de mașini de când a primit prima revistă, Luci a îmbrățișat jurnalismul auto în toate formele sale, print, online, video, social media și TV. citește mai mult

Comentarii
Inchide