Renault Austral își arată formele în cele mai noi imagini teaser – VIDEO

Autor: Mihai Morcovescu 08 ian. 2022 Știri auto

Producătorul francez Renault anunță că procesul de dezvoltare al viitorului SUV compact Austral se apropie de final. Cu alte cuvinte, modelul care va înlocui în gamă crossover-ul Kadjar este foarte aproape de lansarea oficială pe piață. Aceasta ar putea avea loc în prima jumătate a lui 2022.

Noul Austral efectuează în aceste zile ultimele teste, cunoscute în industrie sub numele de „Confirmation Runs”. Acestea se derulează pe șoselele din Franța, Spania, Germania și chiar din România și au scopul de a se aduce ultimele retușuri înainte ca mașina să ajungă în show-room-uri.

Renault Austral va fi mai lung și mai lat decât Kadjar

Constructorul din Hexagon testează o flotă akcătuită din circa 100 de vehicule. La volanul acestora se urcă rând pe rând 900 de șoferi, care vor parcurge în următoarea perioadă circa două milioane de kilometri. Din acest total, 600.000 de kilometri vor consta în teste pe drum deschis, iar restul pe circuite.

În timpul acestei ultime runde de teste, inginerii francezi vor monitoriza setările noii platforma companiei, denumită CMF-CD3. De asemenea, se vor mai face și alte reglaje la nivelul sistemelor de asistență la condus, izolării fonice și a suspensiilor.

Oficialii Renault au anunțat oficial că noul Austral va fi disponibil numai cu sisteme de propulsie mild-hybrid și full-hybrid. Plaja de puteri se va întinde până la 200 CP, iar nivelul de emisii de CO2 va fi foarte redus. Alte detalii tehnice nu au fost dezvăluite.

Din gama de motorizări vor face parte o unitate 1.3 TCe cu sistem mild-hybrid la 12V, una nouă 1.2 TCe cu sistem mild-hybrid la 48V și un propulsor E-Tech Hybrid de ultimă generație.

Ca gabarit, noul Austral va avea 4,51 metri în lungime, fiind puțin mai lung decât modelul pe care îl înlocuiește. De asemenea, noul SUV pare să fie și mai lat decât Kadjar și va putea găzdui până la cinci adulți.

Lansarea oficială a lui Renault Austral se va produce în primăvara acestui an.

VIDEO

Sursa: Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Renault


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide