Renault Austral: SUV-ul francez vrea să rivalizeze cu Hyundai Tucson – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 06 feb. 2023 Știri auto

Noul Renault Austral a ajuns și în România. Are oare ce îi trebuie pentru a concura cu rivali precum Hyundai Tucson sau Mazda CX-5?

Renault Austral este cel mai nou SUV din gama producătorului francez, împărțind platforma cu noul Nissan Qashqai. Austral înlocuiește în gama Renault vechiul Kadjar. Îl putem compara cu alte SUV-uri compacte, precum Hyundai Tucson, Mazda CX-5, Kia Sportage sau Volkswagen Tiguan.

Mașina pe care noi am testat-o este o versiune mild-hybrid, având un motor pe benzină de 1,3 litri, cu 160 CP și cutie de viteze automată CVT. Exemplarul de test a venit în echiparea Techno Esprit Alpine, deci o configurație bine accesorizată.

În partea din față, mașina vine echipată cu faruri LED, iar bara de protecție are un design agresiv, asemănător cu cel al Megane-ului Electric. Pe Austral există mai multe dimensiuni de jante, dar acest exemplar a venit dotat cu unele de 20 de inch, ca parte a pachetului Esprit Alpine. Partea din spate păstrează tema celei frontale, cu blocuri optice care au semnătură luminoasă în forma literei C. Hayon-ul are acționare electrică și dezvăluie un portbagaj cu un volum de 500 de litri. De asemenea, banchetele spate pot fi rabate cu ajutorul unor manete, direct din portbagaj.

Renault Austral impresionează prin design

Dacă ne mutăm la interior, vom găsi spațiu suficient pentru toți pasagerii. Tapițeria este mixtă, scaunele fiind îmbrăcate cu piele, microfibră și material textil, iar cusăturile sunt albastre.

Scaunele față au reglaje electrice și încălzite. Volanul seamănă cu cel întâlnit pe Renault Megane Electric, iar în spatele său se află tabloul de bord complet digital. În continuarea acestuia, la fel ca la noul Megane Electric, este plasat un ecran central de infotainment, dispus vertical, care utilizează Android Automotive. Chiar dacă mașina are un ecran de mari dimensiuni, Renault a păstrat comenzile climatizării în format fizic, fiind ușor de utilizat. Interiorul mașinii dispune de diverse spații de depozitare, dar și de un încărcător wireless pentru telefoanele mobile.

Renault Austral are un preț de bază de 27.000 de euro, iar o versiune Techno Esprit Alpine pornește de 34.000 de euro.

VIDEO

Video: Luci Popa

Text: Ionuț Vîlciu

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult
Luci Popa
Luci Popa
Pasionat de mașini de când a primit prima revistă, Luci a îmbrățișat jurnalismul auto în toate formele sale, print, online, video, social media și TV. citește mai mult

Comentarii
Inchide