Megane E-Tech: Cea mai nouă electrică de la Renault are o autonomie de peste 400 km – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 30 ian. 2023 Știri auto

Renault Megane E-Tech este cel mai nou model electric al producătorului francez și una dintre cele mai avangardiste mașini, prin prisma designului.

Noul Renault Megane electric dispune de mai multe versiuni în care poate fi configurat, clienții putând alege din diferite pachete de baterii, puteri sau capacități de încărcare. Mașina pe care noi am avut-o la test este o versiune cu baterie mare, de 60 kWh, un motor electric de 218 CP pe puntea față, și vine cu capacitate de încărcare Optimum Charge, cu o putere minimă de încărcare de 22 kWh. Mașina se poate încărca la maximum 130 kWh. Autonomia declarată în ciclu WLTP este de 450 km.

Din punct de vedere design, noul Megane Electric este o mașină futuristă, cu un design aparte. Partea frontală înglobează noul logo Renault și farurile full LED, cu lumini de zi subțiri, iar în partea inferioară există ornamente aurii, fiind o echipare Iconic.

Megane electric poate fi comandat cu jante de 18 sau 20 de inch, iar mașina testată de noi le-a avut pe cele mai mari. În ciuda faptului că, la prima vedere, mașina poate să lase impresia că este un SUV, ea este un hatchback. Spatele mașinii păstrează aceeași notă futuristă de design, cu o bandă LED care se întinde pe tot spatele și stopuri cu efect tridimensional. În spatele hayon-ului se află un portbagaj ce măsoară 389 de litri.

Renault Megane E-Tech – Megane-ul electric are un interior impresionant

Interiorul mașinii este dominat de cele două ecrane care, spre deosebire de multe alte mașini, au un amplasament ceva mai diferit. Tabloul de bord este dispus orizontal, dar sistemul de infotainment este montat vertical, în format portret. Sistemul media al mașinii rulează Android Automotive, experiența de utilizare fiind destul de asemănătoare cu cea a unui smartphone.

Materialele sunt destul de bune, iar designul interior integrează și lumini ambientale. De asemenea, acest exemplar este dotat și cu sistemul audio Harman Kardon. Spațiile de depozitare sunt destul mari, iar consola centrală oferă o modularitate bună, plus un pad de încărcare wireless pentru telefoane. Renault a eliberat spațiu în consola centrală și prin faptul că a mutat selectorul transmisiei pe coloana de direcție, fiind foarte la îndemână.

Noul Megane E-Tech are un preț de pornire de 36.100 de euro în România.

VIDEO

Text: Ionuț Vîlciu

Video: Luci Popa

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult
Luci Popa
Luci Popa
Pasionat de mașini de când a primit prima revistă, Luci a îmbrățișat jurnalismul auto în toate formele sale, print, online, video, social media și TV. citește mai mult

Comentarii
Inchide