Renault dezvăluie numele noului său SUV coupe. Premiera va avea loc pe 18 iunie

Autor: Ionuț Vîlciu 16 mai 2023 Știri auto
Renault dezvăluie numele noului său SUV coupe. Premiera va avea loc pe 18 iunie

Renault dezvăluie numele noului său SUV coupe. Vârful de gamă a SUV-urilor producătorului francez va purta numele de Rafale.

Renault dezvăluie numele viitorului său SUV coupe. Rafale completează familia de modele cu motoare hibride E-Tech bazate pe platforma CMF-CD. După Austral și Espace, Rafale se poziționează ca noul flagship al gamei Renault și marchează extinderea gamei mărcii în segmentul D.

Alegerea numelui este inspirată de trecutul companiei Renault în domeniul aeronautic, la începutul secolului XX. La acea vreme, marca franceză era un pionier în fabricarea motoarelor cu ardere internă pentru vehicule, dar și pentru trenuri și avioane. În 1933, Renault a cumpărat producătorul Caudron pentru a crea compania Caudron-Renault. Cum toate avioanele au fost numite după curent de aer important, în consecință, și C460, un avion de curse cu un singur loc, proiectat să doboare recorduri, a fost redenumit Rafale în 1934.

Astfel, noul Renault Rafale se inspiră din acest nume, iar Renault spune că „semantica numelui cu referire la vânt și silueta camuflată prezentată trezesc instantaneu sentimentul de performanță, îndrăzneală, emoție și caracter puternic”.

Gama de SUV-uri de la Renault va primi un nou model

Este clar că trendul în industrie este cel al SUV-urilor, iar Renault nu face excepție. Deocamdată, Renault vinde în România 4 SUV-uri: Captur, Arkana, Koleos și Austral. Recent a fost dezvăluită și versiunea mai mare a lui Austral, numită Espace, nume care nu mai este atribuit unui monovolum, așa cum a fost în ultimii 40 de ani.

Ravale ar trebui să fie o variantă coupe a lui Austral, dat fiind faptul că și acesta este construit pe platforma CMF-CD a alianței Renault-Nissan.

După câte putem distinge din teaser-ul oferit de Renault, noul model are un plafon plonjat către spate, specific acestor SUV-uri coupe, dar și linii și blocuri optice ceva mai agresive, mai angulare, comparativ cu Austral sau Espace.

Noul Renault Rafale va avea premiera mondială la cel de-al 54-lea Salon Internațional de Aeronautică și Spațiu de la Le Bourget, pe 18 iunie.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Renault


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide