Renault încearcă să convingă băncile de investiţii să facă oferte pentru noua divizie electrică

Autor: Bogdan Bârliga 23 mart. 2023 Știri auto

Renault caută investitori pentru noua entitate EV & Software lansată de grupul francez și surse din piață susțin că mai multe bănci au primit oferte pentru investiții în această nouă companie. Divizia specializată în vehicule electrice ar urma să fie listată pe burse spre finalul acestui an.

În luna februarie consiliile de administrație din cadrul Alianța Renault-Nissan-Mitsubishi a pus bazele unui nou parteneriat și au convenit să se bazeze pe strategiile dezvoltate în materie de electrificare. Companiile au decis să colaboreze în proiectele proprii ale fiecărui partener care ar reprezenta o valoare adăugată pentru ceilalți. Nissan va deveni investitor strategic al Ampère, entitatea EV & Software a Renault Group în Europa, urmând să dețină o cotă de până la 15% din acțiunile acesteia, iar pe parcurs și Mitsubishi Motors ar putea să dețină acțiuni la această companie.

Renault mizează pe o evaluare de aproximativ 10 miliarde de euro pentru Ampere

Renault a invitat băncile de investiţii să facă oferte pentru un rol în viitoarea ofertă publică iniţială a diviziei sale de vehicule electrice, denumită Ampere, au declarat mai multe surse pentru Bloomberg.  Grupul francez a trimis mai multe cereri cu propuneri potenţialilor subscriptori la viitorul IPO, iar Renault are în vedere o listare a diviziei Ampere la bursa Euronext Paris în trimestrul patru al acestui an, au adăugat sursele citate de Bloomberg. Pentru noua noua companie dedicată autovehiculelor electrice Renault speră să obțină evaluare de aproximativ 10 miliarde de euro.

Pe de altă parte Renault și compania chineză Geely au anunțat în noiembrie 2022 înființarea unei societăți deținută în comun pentru a produce motoare de ultimă generație pe benzină și cu tehnologie hibrid. Noua entitate anunțată de Renault și Geely are 17 uzine cu o capacitate de producție anuală de 5 milioane de grupuri motopropulsoare, cinci centre de cercetare pe trei continente și aproximativ 19.000 de angajați. Cu aceste date noua entitate a reușit să atragă și un investitor foarte important:  a doua cea mai valoroasă companie din lume este interesată să devină acționar la această companie. Aramco a anunțat că a semnat o scrisoare de intenție cu Renault Group și Geely privind participarea la noua companie de sisteme de propulsie cu emisii scăzute.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Renault


Bogdan Bârliga
Bogdan Bârliga
Bogdan are peste 19 ani de experiență în mass-media (print / online). În trecut a lucrat pentru grupuri de presă precum Finmedia, Realitatea-Cațavencu, Ringier AG și altele. Pe lângă zona editorială a ocupat și funcția de Social Media Manager (administrare conturi multiple de Facebook, Instagram, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide