Renault Kardian a fost lansat oficial. Cum arată fratele Daciei Sandero, care nu se va vinde în Europa? – GALERIE FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 26 oct. 2023 Știri auto

Noul Renault Kardian a fost dezvăluit oficial, urmând să fie vândut pe piețe precum America de Sud. Cât de mult este schimbat, comparativ cu Sandero-ul pe care îl cunoaștem?

După o lungă campanie de teasere, Renault a lansat oficial noul său model de clasă subcompactă, Kardian. Noul model are la bază Dacia Sandero Stepway, dar modificările operate de francezi pentru a crea acest nou model sunt destul de consistente, cel puțin la nivel estetic.

Kardian are un design ce se aliniază la filozofia actuală a gamei producătorului francez. Partea frontală este dominată de noul logo al brandului și vedem că luminile de zi au fost despărțite de blocul optic principal. Și bara frontală are un design mai agresiv, cu muchii ascuțite și protecții din plastic negru mat care să-i confere aspectul de crossover. Profilul este ușor de recunoscut ca fiind un Sandero Stepway. Asemenea modelului românesc, observăm că și Kardian a primit barele modulare de pe plafon și protecții din plastic negru.

Panourile caroseriei au fost ușor remodelate și există jante specifice pentru Renault Kardian, cu diametrul de 17 inch. Partea din spate a fost și ea modificată pentru a se integra în limbajul de design Renault, cu stopuri în forma literei C și o bară de protecție mai robustă.

Renault Kardian nu se va vinde în Europa

La interior, diferențele sunt vizibile cu ochiul liber. Renault a redesenat planșa de bord, a integrat un tablou de bord digital, care ia locul ceasurilor clasice întâlnite pe Sandero, dar există și alte aspecte diferite, foarte interesante. Spre exemplu, există setări pentru Multi Sense, astfel că modurile de condus pot fi alterate. Totodată, acestea controlează și cele opt culori disponibile pentru sistemul de iluminare ambientală prezent la bordul lui Kardian.

Renault Kardian este, de asemenea, echipat cu șase airbag-uri, precum și cu 13 sisteme avansate de asistență a șoferului (ADAS), cum ar fi un sistem de avertizare a unghiului mort și un sistem de camere cu unghiuri multiple. În plus, observăm o consolă centrală reproiectată, pe care este montat un selector compact pentru cutia automată.

Renault Kardian va fi lansat cu un motor turbo de 1,0 litri, cu trei cilindri, care produce 125 CP și 220 Nm de cuplu. Acesta este cuplat cu o transmisie automată cu dublu ambreiaj EDC, lucru pe care nu-l găsim pe modelele Dacia Sandero sau Logan.

Noul model va intra în vânzare în America Latină înainte de a ajunge pe alte piețe non-europene.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Renault


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide