Renault livrează 122 de ambulanţe către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă – GALERIE FOTO

Autor: ProMotor acum 1 an Știri

O flotă de 122 de ambulanţe, dezvoltate de către Asocierea Renault – Gruau – Avant Maris Medical, au fost livrate către IGSU prin Programul POIM 2014 – 2020 – „Îmbunătăţirea capacităţii de intervenţie la urgenţele medicale”. Acest lot este alcătuit din vehicule tip C, transformate conform cerinţelor Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Ambulanţele tip C sunt destinate intervenţiilor medicale de urgenţă la cel mai înalt nivel şi transportului medical asistat al pacientului critic, fiind dotate cu echipamente şi materiale de terapie intensivă.

Vehiculul care a stat la baza acestui lot de ambulanţe este Renault Master L3H2 Energy dCi 170 TT şi este disponibil cu sistem multimedia R-LINK: Navigaţie (harta României inclusă) şi ecran tactil 7″. De asemenea, beneficiază de o serie largă de sisteme de asistenţă la conducere, dintre care amintim: Sistem antiblocare roţi la frânare (ABS) cu AFU (asistenţă la frânarea de urgenţă) + EBD; Control dinamic al traiectoriei (ESP adaptativ, cu sistem antipatinare ASR); Extended Grip (motricitate suplimentară pe suprafeţe dificile); HSA (Hill Start Assist , asistenţă la urcarea în rampă); proiectoare de ceaţă; Parking assist (camera video pentru asistenţă la parcarea cu spatele şi senzori de parcare spate); Sistem Stop&Start şi ESM (Energy Smart Management – recuperarea energiei în momentul frânării).

Transformarea în ambulanţe a celor 122 de Renault Master s-a realizat în Franţa şi în România, în conformitate cu solicitările IGSU. În perioada următoare, Renault va mai livra către IGSU 10 ambulanţe tip C şi 75 de ambulanţe tip B, în completarea celor 300 ambulanţe tip B realizate anul trecut.

 Comentarii
Inchide